На реалізацію проектів ОТГ виділили 15 мільйонів гривень

На реалізацію проектів ОТГ виділили 15 мільйонів гривень

Абсолютно усі проекти конкурсу місцевих ініціатив заслуговують на реалізацію. Про це заявила голова бюджетної комісії Волинської обласної ради Ірина Вахович, яка в ефірі телеканалу «Аверс» розповіла про підсумки конкурсу місцевих ініціатив в ефірі телеканалу «Аверс», інформують у прес-службі волинського УКРОПу, передають Волинські новини

Автором ініціативи проведення конкурсу місцевих ініціатив на весні 2018 року виступив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця. Головна мета конкурсу полягала у стимуляції роботи активних громад, які часто звертаються в обласну раду з проханням виділити кошти на реалізацію тих чи інших проектів.

За словами Ірини Вахович, результати конкурсу продемонстрували прагнення громад, ініціативних груп, благодійних та громадських організацій змінити своє життя. Свідченням цього стала надзвичайно велика кількість поданих проектів у дуже стислі терміни.

«За один місяць, упродовж якого ми приймали конкурсні заявки, громади подали 195 проектів. Для таких стислих термінів це надзвичайно багато. Із 195 проектів 51 був поданий ініціативними групами. Це свідчить про те, що люди насправді хочуть змінити своє мікросередовище, вирішити ті проблеми, які з тих чи інших причин залишилися поза увагою голів ОТГ чи місцевого самоврядування. Інша частина проектів, їх близько 10, були подані ОСББ. Тут є певна особливість, оскільки вони мали власний фінансовий ресурс. Подавали проекти на конкурс і благодійні та громадські організації, а не лише органи місцевого самоврядування», – розповіла Ірина Вахович.

В цілому ж Ірина Вахович відзначила неабияку активність жителів Жидичинської ОТГ, які подали 6 проектів. Ківерцівський район подав ще 12 проектів. Також активну участь у конкурсі взяли Луцький, Шацький, Камінь-Каширський та Любешівський райони. Крім цього, депутат розповіла про кількість переможців та загальну суму, передбачену конкурсом.

«Загальна сума поданих проектів становила близько 28 мільйонів гривень. Оскільки фінансування здійснюватиметься приблизно 50/50, то загальна сума виділена з обласного бюджету становить 14, 9 мільйонів гривень. На перший кошик переможців виділено 3 мільйони гривень. Це 32 проекти, які ми можемо профінансувати. В цілому, ми хочемо профінансувати 67 проектів», – зазначила Ірина Вахович.

За словами депутата, не обійшлося і без труднощів. Зокрема, на етапі подання чимало проектів поверталося на доопрацювання. Попри таку лояльність організаторів конкурсу 20 проектів все ж не пройшли відбору.

«Відповідальний секретар перевіряла проекти і коли виникали якісь технічні проблеми, то ми повертали їх на доопрацювання, головною ж вимогою залишалося правильне оформлення та вчасне подання. Щодо тих 20 проектів, які не пройшли були оформлені за формою обласного фонду регіонального розвитку».

Відмовилися організатори конкурсу і від онлайн голосування, мотивуючи це рішення тим, що жителі віддалених сіл Волині не мають мережі Інтернет.

В цілому ж, організатори залишилися задоволені результатами конкурсу.

«Ми вдячні усім учасникам за їхні ідеї, за прагнення змінити життя на краще, і насправді, усі проекти заслуговують на реалізацію. На жаль, ситуація складається так, що ми все ж обмежені в ресурсі, бо в області є чимало комунальних підприємств, де також багато проблем і усі вони потребують якнайшвидшого вирішення», – підсумувала Ірина Вахович.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Ковеля відсвяткували День Нацполіції
Наступна новина Останні слова загиблого волинянина були про любов до матері та дружини
Останні новини
Схожі новини