Щоб повернення було безпечним: у сиротинці на Волині будують укриття

Щоб повернення було безпечним: у сиротинці на Волині будують укриття

Облаштування укриття – мета відвідин голови обласної ради Григорія Недопада одного з комунальних закладів області для дітей дошкільного віку. 

Про це інформують на сторінці Волинської обласної ради.

Тимчасово виконуюча обов’язків директора сиротинця Тетяна Віговська розповіла, що до початку повномасштабної війни тут опікувалися 35 вихованцями віком від півтора місяці – до чотирьох років. Частину малюків забрали їхні батьки та опікуни, решту евакуювали до Польщі.

«Упродовж трьох місяців усі 19 наших діток проживають у гарному місці, поблизу Вроцлава. Їх тимчасовою домівкою став дитячий притулок, яким опікується тамтешній жіночий монастир. З ними там перебуває наш персонал. Дітям забезпечено догляд, спостереження та за потреби лікування. Усі малюки, як громадяни України, перебувають на консульському обліку України у Польщі. Вже невдовзі вони повернуться назад, і наше завдання – зробити їх проживання тут безпечним і комфортним», – зауважила вона.

Відтак у підвальному приміщенні будівлі облаштовують добротне укриття. Завдяки всебічній підтримці та сприянню голови обласної ради вдалося знайти благодійників, які надали будівельні матеріали, а також залучити бригаду фахівців з числа працівників одного із закладів профтехосвіти області, які й виконують роботи. 

Тетяна Віговська розповіла, що є також потреба в утепленні укриття, завершенні робіт з каналізування і вентиляції, а також умеблюванні.

Голова обласної ради Григорій Недопад пообіцяв вирішити озвучені питання. 

«Попри те, що у час дії воєнного стану використання бюджетних коштів обмежене законодавством, я переконаний, що знайдуться доброчинці та небайдужі, які зголосяться допомогти. Спільно ми зможемо у найкоротші терміни завершити розпочате заради комфорту та безпеки малюків важкої долі», – підкреслив він.

Читайте також: На Волині ремонтують гуртожиток, щоб заселити туди переселенців

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рішення Генштабу - повна нісенітниця, – нардеп Рубльов
Наступна новина Керівника Волинської обласної лікарні відзначило ГУР
Останні новини
Схожі новини