На Волині через холодні батареї дітей не пускають в садочок

На Волині через холодні батареї  дітей не пускають в садочок
Фото ілюстративне

В Іваничах на Волині через відключення тепла в бюджетних установах та зміною погодніх умов діти стали рідше відвідувати навчальні заклади.

Завідувач дошкільного навчального закладу «Калинонька» Лідія Смаль розповіла, що для обігріву дитячих груп вмикають електрокалорифери. – пише БУГ.

За списком дитсадок відвідують 250 вихованців, зараз у закладі їх 140. Багато дітей хворіють, чимало з них батьки просто залишають вдома, очікуючи потепління.

«Повітря підігріваємо масляними радіаторами. В кожній групі, ігровій, спальні вони стоять. Світло мотаємо, звісно, але гріємо дітей. Сьогодні заклад відвідали 140 вихованців. Дітки кашляють і мами тримають їх вдома. Серйозних захворювань не фіксували, адже зазвичай до нас дзвонять з лікарні та інформують, якщо такі випадки є», – каже Лідія Смаль.

Керівник Іваничівського ліцею №2 імені Юрія Лелюкова Олеся Лобода говорить, що в навчальному закладі хоч і холодо, але масових пропусків уроків дітьми не спостерігають. Рятує і те, що приміщення довго зберігає тепло.

Головний лікар Іваничівського Центру первинної медико-санітарної допомоги Роман Киця зауважує, що спалахів грипу в районі нема і про епідемію говорити рано. Також значно знизився показник захворюваності кором: впродовж останнього тижня зафіксовано один випадок.

Заступник голови Іваничівської РДА Людмила Войтович каже, що розпорядження про закінчення опалювального сезону в області вийшло після того, як температура повітря піднялася вище 8 градусів.

«У Іваничівському районі 5-го квітня тепло останній день було увімкнене, а з 6-го його відключили. Якщо такі погодні умови будуть далі, то доведеться ставити питання про відновлення опалювального сезону», – зазначила заступник голови райдержадміністрації.

Нагадаємо: 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Савченко розкритикував ремонт дороги на Волині
Наступна новина Оголосили продаж квитків на дебати. Ми спробували купити
Останні новини
Схожі новини