На Волині директор фірми привласнив більше мільйона бюджетних коштів

На Волині директор фірми привласнив більше мільйона бюджетних коштів
Фото ілюстративне з відкритих джерел

На Волині директор ТзОВ привласнив 1,42 мільйона гривень державних коштів. За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років. 

Про це 17-го травня повідомила пресслужба ГУНП у Волинській області. 

Досудове слідство встановило, що він у жовтні 2019-го року уклав договір із державною установою про надання послуги щодо організації локальної мережі СКС (структурована кабельна система) з подальшим підключенням та доступом до локальної мережі Інтернет навчальних закладів, зазначених у договорі.

Роботи мали виконуватися за рахунок бюджетних коштів, загальна сума яких складала 1,427 млн грн.

«Приступивши до виконання робіт за вказаним договором, фігурант, достовірно знаючи, що відповідно до договору, оплата проводиться після підписання акту приймання-передачі наданих послуг, вніс в акти виконаних робіт завідомо неправдиві відомості в частині використаних матеріалів та їх вартості і незаконно привласнив понад мільйон гривень бюджетних коштів», – йдеться у повідоленні. 

Слідчі оголосили правопорушнику про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст. 366 (Службове підроблення) та ч.5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.  

За скоєне волинянину загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Триває слідство.

Нагадаємо, у Тернополі поліція затримала двох братів за привласнення 2 млн грн благодійних пожертв, які люди передавали на потреби армії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Учасник гурту Kalush Orchestra запропонував провести Євробачення-2023 у Луцьку
Наступна новина «Якщо там буде Україна, ми – повернемося». Лікарка з Донеччини тепер працює у волинській лікарні
Останні новини
Схожі новини