На Волині хворих на коронавірус лікуватимуть лише у семи лікарнях області

На Волині хворих на коронавірус лікуватимуть лише у семи лікарнях області

На Волині хворих на коронавірус лікуватимуть лише у семи лікарнях області, натомість зараз хворих приймають у 19 медзакладах. Кількість лікарень зменшать, адже коронавірусна епідемія йде на спад.

Про це під час брифінгу з протидії поширення коронавірусної інфекції 4 червня повідомила заступниця голови ОДА Людмила Тимощук, пише ІА «Волинські Новини».

На сьогодні у медичних закладах Волині функціонує 2052 ліжка для лікування хворих на коронавірусну інфекцію, із них 93% – із доступом до кисню (1907 ліжок).

Але, враховуючи зниження тенденції до захворюваності на території області і країни в цілому, НСЗУ та Міністерством здоров’я України прийняли рішення зменшення кількості лікарень, які надають медичну допомогу пацієнтам з COVID-19.

«На сьогодні ще нема розпорядження міністра охорони здоров’я. Тому на Волині й досі діють 19 лікарень, які лікують хворих з коронавірусною інфекцією. До тих лікарень, які в майбутньому будуть надавати допомогу пацієнтам з COVID-19, належать Волинська обласна та обласна інфекційна лікарні, Луцька міська клінічна лікарня (інфекційний тимчасовий шпиталь на базі пологового будинку), Володимир-Волинське ТМО, Ковельське ТМО, Камінь-Каширська центральна районна лікарня та Любомльське ТМО. Всі інші медзаклади, що раніше були включені до цього переліку, надаватимуть реабілітацію післяковідним пацієнтам», – зазначила Людмила Тимощук.

Нагадаємо, Волинська обласна лікарня, інфекційна та пологовий й надалі лікуватимуть хворих на коронавірус.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Академія рекреаційних технологій і права святкує 7-му річницю створення. Хто прийшов
Наступна новина Через російську агресію в Україні загинуло 240 дітей, 56 – зникли безвісти
Останні новини
Схожі новини