На Волині – катастрофа зі сміттям

На Волині – катастрофа зі сміттям
джерело фото: img.vikna.if.ua

На 90% заповнені полігони твердих та побутових відходів на Волині, зокрема за рік в області збирається близько 1 мільйона кубічних метрів сміття.

Про це розповів начальник управління житлово-комунального господарства Волинської ОДА Андрій Пиріг під час регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, – пише ІА Волинські новини.

«На 11 діючих полігонах захоронено 2,7 мільйона тонн побутових відходів. Середня завантаженість полігонів наближається до 90%, зокрема по найбільших містах: Луцьку, Ковелю, Володимиру-Волинському, Нововолинську. Найкраща перспектива, скільки ще полігони зможуть приймати відходи – 3,5 роки, Луцьк та Ковель – 2,5-3 роки», – зазначив Андрій Пиріг.

З його слів, в резерві є ківерцівський полігон, він ще не зданий в експлуатацію, але є майже готовим, також проходять тендери по горохівському полігоні, по решті є проектно-кошторисна документація, проблема лише з фінансуванням.

Тож, посадовець каже, що для того, аби збільшити ресурс полігонів, потрібно сортувати сміття – це на третину збільшить ресурс полігонів.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як на Волині готуються до морозів
Наступна новина Курс валют на 31 серпня: долар і євро знову суттєво дорожчають
Останні новини
Схожі новини