На Волині митники й лісники співпрацюватимуть задля протидії контрабанді лісу

На Волині митники й лісники співпрацюватимуть задля протидії контрабанді лісу
джерело фото: konkurent.in.ua

На спільній міжвідомчій нараді між Волинською митницею ДФС та Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства обговорили алгоритми взаємодії при експорті лісоматеріалів для посилення заходів контролю.

На основі аналізу практики суб’єктів ЗЕД у 2017-18 роках було визначено основні проблемні питання, а саме: тонкощі класифікації дров, порядок видачі сертифікатів про походження лісоматеріалів, розбіжності у нормативних вимогах митниці та лісового господарства, – йдеться в повідомленні ДФС Волині.

Учасники наради домовилися співпрацювати безпосередньо на рівні керівників митних постів та державних підприємств лісового та мисливського господарства для протидії експорту ділової деревини під виглядом товарів прикриття. Для цього сторони за потреби обмінюватимуться електронними копіями лісорубних квитків, фотографіями завантаження транспорту лісоматеріалами та іншою інформацією.

Крім того, для боротьби з незаконним переміщенням лісоматеріалів планується проводити постійні звірки з польськими колегами за вантажами, що прямують у Європу відповідно до міжнародних контрактів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Назвали, жителі яких районів Волині найбільше скаржаться
Наступна новина У селі на Волині вітер повиривав дерева з корінням. ФОТО
Останні новини
Схожі новини