На Волині на хабарі затримали посадовця Нацкомісії з енергетики і комунальних послуг

На Волині на хабарі затримали посадовця Нацкомісії з енергетики і комунальних послуг
Фото ілюстративне

На хабарі затримали посадовця Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) у Волинській області. Посадовця затримали 20 вересня під час одержання 20 тисяч гривень хабаря. Імені затриманого в прокуратурі поки не розголошують.

Про це Суспільному розповіла речниця Прокуратури області Наталія Мурахевич.

Вона зазначила, що представник НКРЕКП вимагав від керівника приватного підприємства тисячу доларів США за вплив на членів комісії у Києві. Посадовець обіцяв підприємцю вирішити питання про видачу ліцензії на постачання електроенергії споживачу.

Наразі вирішується питання про обрання посадовцю міри запобіжного заходу та його відсторонення від посади. За фактом хабарництва правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Вразі доведення вини посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

У відділі інформації та комунікації з громадськістю центрального апарату НКРЕКП, куди Суспільне звернулося телефоном, відповіли, що свою позицію, щодо затримання посадовця сектору на Волині, опублікують на офіційному сайті комісії.

Читайте також: Начальниця управління Волинської ОДА, яку звинуватили у хабарі, повернулася до роботи


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Давно у нас Леніна не цитували». Сесія Волиньради. РЕПОРТАЖ
Наступна новина У Крупі відкрили новий дитсадок
Останні новини
Схожі новини