На Волині не відступає кір: фіксують нові випадки. ВІДЕО

На Волині не відступає кір: фіксують нові випадки. ВІДЕО

За останню добу на Волині зареєстровано ще п’ятнадцять випадків захворювання.

Дев’ять у Ковелі, два на Любомльщині, та по одному в Камінь-Каширському, Турійському та Ковельському районах. Також зареєстровано перший випадок кору в Ратнівському районі, в селі Гута, – йдеться у сюжеті 12 каналу

Серед інфікованих – семеро дітей та восьмеро дорослих. Відтак, на сьогодні лише на території Любешівського району не зареєстровано жодного випадку захворювання. Загалом в області зафіксовано більше шестисот хворих на кір.

Читати також: У Нововолинську – перший випадок кору: захворіла 10-місячна дитина

З метою стабілізації ситуації медики продовжують здійснювати профілактичні та протиепідемічні заходи.

В Міністерстві охорони здоров’я наголошують, що нині єдиним захистом проти кору є щеплення. Та закликають, якщо дитині виповнився рік, шість років, або вона пропустила свою дозу вакцини – потрібно робити щеплення.

Читати також: Волині виділили понад 50 тисяч доз вакцини від кору

В даний час, кажуть медики, на Волині наявна достатня кількість вакцини бельгійського виробництва, яка дозволена до використання в країнах Європейського союзу і її якість підтверджена Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ в Україні за тиждень з сьомого по тринадцяте травня на кір захворіли тисяча чотириста сім людей: 651 дорослий і 756 дітей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Верховна рада дозволила трансплантацію органів за згоди донора
Наступна новина Лучани просять замінити світлофори біля двох шкіл
Останні новини
Схожі новини