На Волині посилили карантин. Заборонили возити пасажирів на Світязь

На Волині посилили карантин. Заборонили возити пасажирів на Світязь
Фото ілюстративне

На Волині з 3 липня посилюють карантин у районах з місцями масового відпочинку людей, в тому числі біля водойм. Зокрема у Шацькому районі заборонили регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні.

Посилити контроль та карантинні заходи на території області вирішили за поданням головної державної санітарної лікарки області Наталії Янко під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулася 2 липня, повідомили в ОДА.

Як розповіла Янко, рівень захворюваності на COVID-19 у Волинській області перебуває на стабільно високому рівні. Так, на сьогодні область посідає 4-те місце в Україні за поширенням коронавірусної інфекції.

«Упродовж останнії трьох днів щоденно реєструються перевищення по 2 із 4 визначених критеріїв: коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 зростає і становить 21,3 %, 23,1 %, 24,1 % при рекомендованому не більше 11%. Ще один перевищений показник – динаміка випадків інфікування, який щоденно збільшується і становить відповідно 10,4 %, 19,4 % та 24,5 % (при рекомандованому не більше 10 %)», – розповіла санітарна лікарка.

За її словами, середній показник захворюваності по області на COVID-19 за останніх 7 днів становить 47 на 100 тис. населення. 

За останній тиждень найбільший ріст захворюваності відбувається в Шацькому районі і становить 60,3 на 100 тис. населення, та у м.Луцьку – 47,8, наголосила Наталія Янко.

Серед протиепідемічних заходів, які прийняли члени комісії, – заборона регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні у Шацькому районі.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Також контролюючим органам доручили на усій території області проводити перевірки закладів, що надають послуги з розміщення, у тому числі баз відпочинку, майданчиків для кемпінгу, хостелів, санаторіїв, пансіонатів, літніх оздоровчих таборів тощо.

Окрім цього, Шацькій райдержадміністрації рекомендовано прийняти ряд додаткових рішень для протидії поширенню коронавірусній інфекції.

Нагадаємо, з 2 липня на території Камінь-Каширського району скасували регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення в усіх видах сполучення.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ратнівщину топить. Людські городи, пасовища – під водою, в ОДА кажуть, «це не надзвичайна ситуація»
Наступна новина Обрали нового голову волинського регіонального відділення Асоціації фахівців з нерухомості
Останні новини
Схожі новини