На Волині рівень захворюваності на грип та ГРВІ наближається до епідпорогу

На Волині рівень захворюваності на грип та ГРВІ наближається до епідпорогу
Фото ілюстративне

Лікарями-епідеміологами лабораторного центру Волинської області здійснюється щотижневий моніторинг захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) та грипом серед населення області.

На сьогодні рівень захворюваності перевищує багаторічний показник характерний для даної пори року та наближається до епідемічного порогу, – повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Впродовж минулого тижня гострими респіраторними вірусними інфекціями в області захворіло понад 5,4 тис. волинян, що на 850 осіб більше ніж попереднього тижня.  Із числа хворих понад 2 тис. – це  діти до 17 років (38%). Кількість госпіталізованих  з приводу ГРВІ становить 147 осіб (2,7% від захворілих, із них 14% діти). З початку епідемічного сезону (28 вересня 2020р.) гострими респіраторними вірусними інфекціями вже перехворіло понад 18,4 тисяч мешканців області.

Довідка:
Грип — це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти на грип.
Симптоми грипу: висока температура, що тримається мінімум п’ять днів, лихоманка, головний біль, ломота у м’язах і суглобах, загальна слабкість, кашель. Симптоми грипу виникають раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За добу семеро волинян померли від COVID-19, нових хворих — 237
Наступна новина На Волині побільшало «червоних» зон. Оновлений список
Останні новини
Схожі новини