На Волині у кількох їдальнях шкіл та дитсадків виявили неякісні продукти

На Волині у кількох їдальнях шкіл та дитсадків виявили неякісні продукти

У Волинській області виявили випадки постачання неякісних продуктів до навчально-виховних закладів.

Про це пише КОРДОН з посиланням на «Урядовий портал».

На Волині фахівці Держпродспоживслужби з харчоблоків навчально-виховних закладів вилучили 2,4 т овочів з перевищеним вмістом нітратів.

Торік експерти відбирали 2,4 тис. зразків харчових продуктів та готових страв у 204 навчально-виховних закладах області.

За результатами лабораторних досліджень встановлено, що у 59 зразках готових страв (11,4 % зразків, відібраних для дослідження зазначеного показника) виявили бактеріологічне забруднення, у 73 зразках овочів (9,3 %) – перевищення вмісту нітратів.

На адресу керівників навчально-виховних закладів, де були виявлені невідповідності, направили 126 інспекторських листів з вимогою усунення виявлених недоліків.

Також встановили 2 випадки перевищення вмісту нітратів сільськогосподарськими підприємствами, фермерськими та селянськими господарствами, в тому числі постачальниками рослинної продукції у навчально-виховні заклади. Виробникам, у яких виявили перевищення, заборонили реалізацію даної продукції.

Наголошуємо: батьки, чиї діти харчуються в дитячих садках, школах та інших організованих дитячих колективах, мають право вимагати в адміністрації закладу документи на харчову продукцію.

У випадку ненадання таких документів, їх відсутності або невідповідності встановленим вимогам (наявність товаро-транспортної накладної, вимоги до продукції, які виставлялися під час тендеру тощо), підозри щодо небезпечності харчових продуктів, батьки завжди можуть звернутися до Держпродспоживслужби України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина До 2030 року пасажиропотік через аеропорти України зросте вдвічі
Наступна новина Звіт депутата Волиньради про роботу Олександра Курилюка
Останні новини
Схожі новини