На Волині виділять 185 мільйонів на боротьбу з онкологією

На Волині виділять 185 мільйонів на боротьбу з онкологією
Фото ілюстративне

На боротьбу з онкологічними захворюванями на Волині запланували виділити понад 185 648,90 тисячі гривень.

Про це стало відомо 24 жовтня в ході двадцять п’ятої сесії Волинської обласної ради, повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.

Депутати підтримали проект рішення «Про затвердження обласної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на 2020-2022 роки». «За» проголосували понад 40 обранців.

Розробниками програми є КП «Волинський обласний медичний центр онкології» та управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації.

Загальна сума обласної програми становть 185 648,90 тис. грн. Це кошти обласного та місцевих бюджетів, кошти об’єднаних територіальних громад.

«Це необхідна та важлива програми для усіх волиня»н, – наголосила голова обласної ради Ірина Вахович.

Фінансові активи закладені в обласній програмі боротьби з онкологічними захворюванями будуть спрямовані на профілактичні заходи зменшення онкологічних захворювань, придбання необхідного обладнання для районних медичних закладів, інформаційно-просвітницьку роботу тощо.

В Україні та на Волині зокрема, рівень захворюваності на онкологічні хвороби щороку зростає. Злоякісні новоутворення є однією з актуальних медико-біологічних та соціально-економічних проблем. В області кожна 50-та людина хворіє на рак, а після 50 років кожна 7-ма стикається з проблемою онкології.

Щороку в області діагностується близько трьох тисяч захворювань на злоякісні новоутворення, і помирає з них більше половини, причому 33-35 відсотків померлих – особи працездатного віку.

Рівень онкологічної смертності залишається надзвичайно високим. Рак є причиною 15 відсотків смертності у загальній структурі смертності населення і поступається за показниками лише серцево-судинним захворюванням.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 5 причин відкрити магазин у «Парковому кварталі»
Наступна новина Гриби на луцьких базарах. Де збирають? За скільки продають?
Останні новини
Схожі новини