На Волині встановлять охоронну зону навколо родовища мінеральної води

На Волині встановлять охоронну зону навколо родовища мінеральної води

Сьогодні, 14 вересня, під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів розглянули питання встановлення зон санітарної охорони ділянки мінеральних вод «Проліскова».

Про це інформує Волинська обласна рада.

Клопотання розглянути та погодити проєкт встановлення зон санітарної охорони ділянки мінеральних вод «Проліскова» Жобринського родовища надійшло від санаторію матері і дитини «Пролісок». Мінеральні та лікувальні води тут використовують для бальнеологічних процедур. У перспективі також продукування питної мінеральної води.

Для цього комунальна установа уже отримала дозвіл на користування надрами, виготовлено і проєкт на розробку родовища, який передбачає поетапне виконання семи видів робіт. На часі – встановлення санітарної охоронної зони навколо родовища.

Голова екологічної комісії Юрій Ройко зазначив, що усі роботи комунальний заклад здійснює за власні кошти без залучення асигнувань з обласного бюджету. Відтак члени комісії одноголосно схвалили проєкт рішення та рекомендували сесії погодити межі охоронної зони родовища.

Читайте також: Волиньторф повинне лишитися державним, – Волиньрада


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вагітна Мар'яна у російському полоні. У Луцьку проводять захід на її підтримку
Наступна новина У вишиванках і з кульками: у Луцьку абітурієнтів посвятили у студенти. ФОТО
Останні новини
Схожі новини