На волинський музей-скансен просять дати півмільйона

На волинський музей-скансен просять дати півмільйона
джерело фото: www.thetraveller.com.ua

Музей історії сільського господарства Волині, розташований у Рокинях Луцького району, потребує коштів на реконструкцію.

Про це йшлося 30 серпня під засідання постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму.

Директор музею Олександр Середюк розповів, що музей унікальний не тільки для Волині. У ньому є багато цінних старовинних речей, як-от гончарна піч ХІV століття. «Ми вперше показали, як треба робити скансени. Нас всі наслідують», – сказав він.

Щоб зробити музей ще кращим та провести реконструкцію деяких відділів, сумарно необхідно 590 тисяч гривень. Олександр Середюк розповів, що скансен – неприбутковий, а гранти виграти поки не вдалось, тому він змушений просити виділення коштів з обласного бюджету.

«Я не впевнений, що у вас прозорі обліки. Зробіть цю прозорість. Я повністю за вас буду стояти грудьми», – звернувся до Середюка голова комісії Петро Савчук.

Він розповів, що комісія не може виділити грошей, але може внести зміни до Регіональної програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини, які сприятимуть виділенню фінансування. Члени комісії підтримали цю ініціативу. Остаточне рішення – за сесією обласної ради.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинська облрада підготує звернення до нардепів про заборону гей-парадів


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На «Ягодині» затримали трьох водіїв на незаконних авто. ФОТО
Наступна новина 5 волинських освітян претендують на обласну премію
Останні новини
Схожі новини