На Житомирщині розбився літак, який колись ремонтували у Луцьку

На Житомирщині розбився літак, який колись ремонтували у Луцьку
Су-27 (фото: 5 канал)

У Житомирській області розбився літак, який два роки тому ремонтували на луцькому заводі. 

Про це повідомли у прес-службі Командування повітряних сил ЗСУ. 

Літак розбився при заході на посадку

Трагедія трапилася 15 грудня. Того дня в районі проведення польотів авіації спостерігались складні метеорологічні умови, однак планові польоти відбувались при встановленому мінімумі погоди. Льотчик був підготовлений до виконання завдань в таких умовах.

«Політ тривав близько 30 хвилин. Пілот виконував вправи з курсу бойової підготовки на пілотаж у складних метеорологічних умовах, відпрацьовував вправи, притаманні для винищувальної авіації, такі як навчальні повітряні бої та інші. Літак розбився при заході на посадку між дальнім та ближнім приводом аеродрому Озерне», – йдеться ку повідомленні. 

Провів у небі 479 годин, здійснив 824 посадки

Су-27 із бортовим номером «55», що зазнав авіаційної катастрофи на Житомирщині, 1987 року виробництва, і є одним із найновіших літальних апаратів цього типу, що є на озброєнні Повітряних Сил ЗС України.

У 2016 році пройшов середній ремонт на державних авіаційно-ремонтних підприємствах. Зокрема, авіаційні двигуни пройшли капітальний ремонт на ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» 8 квітня 2016 року.

«Протягом експлуатації Су-27 здійснив 824 посадки, провів у небі 479 годин. Літак надійшов на озброєння і почав виконувати завдання майже одночасно із загиблим пілотом. Льотчик добре знав цю машину», – наголосили у прес-службі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині зловили нелегалів з Індії
Наступна новина По 10 цуценят в клітці: луцька «Ласка» просить не підкидати тварин. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини