«Наче сам Бандера зібрався до влади», – Майя Москвич розповіла, чому підтримує Порошенка

«Наче сам Бандера зібрався до влади», – Майя Москвич розповіла, чому підтримує Порошенка
Майя Москвич

Учасниця АТО з Волині Майя Москвич поділилась, чому в другому турі виборів президента України голосуватиме за Петра Порошенка. 

Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці. 

  *       *       *

«Я підтримую Порошенка. І причому не тому, що обираю менше з двох зол, чи краще з того, що є. Я реально його підтримую як Президента на наступний строк і мені абсолютно не соромно написати про свою підтримку не завуальовано, а конкретно, з прізвищем.

Я зараз підтримую Порошенка не тому, що він хороший чи подобається мені як людина або ж обожнюю чи захоплююся ним. Я взагалі його не знаю. Просто я ще за 5 років до Майдану займалась громадською діяльністю і будуч членом ГО «Національний Альянс», працювала над популяризацією української мови, культури і історичної правди».

  *       *       *

«Ми підпільно пиляли пам’ятники Леніну, проводили військово-патріотичні табори і, звісно, несли тезу, що наш ворог – Росія, і треба звільнятися від її опіки. І так вже склалося, що зараз саме Порошенко як Президент поставив в пріоритеті саме ті речі, за які я власне і боролася всі ті роки. І не просто поставив, а слідував ним!»

  *       *       *

«Я не голосувала за Порошенка в 2014-му. Тоді я пішла добровольцем на війну і мені було байдуже на політику. Порошенко в той час був для мене ніким. Черговим політиком, якого обрала більшість у першому турі тільки, щоб Україна мала президента, бо ж війна, а влади не було.

Я уявлення не маю, які надії на нього покладали ті, хто за нього голосував тоді, бо я свій голос віддала за Яроша. Але коли я вже повернулась зі служби в кінці 2017-го, я відчула, що повернулась в Україну. Більш українську Україну, ніж вона була до цього».

  *       *       *

«Я була на параді до Дня Незалежності в Києві в 2018-му, і коли українські танки їхали під «Зродились ми великої години...», коли «Слава Україні! Героям слава!» офіційно вигукувало наше військо, а Президент говорив так, наче виступав на з’їзді націоналістів – у мене були сльози щастя на очах!

У 2008 році ми мріяли про це – і вже в 2018-му це стало реальністю!

Всього лиш 10 років боротьби! Я не могла в це повірити! Все, що я робила, було не даремно! І лиш тоді я вперше подумала, що Президент, якого обрали люди, норм. Але разом з тим відчула прикрість, бо знала, що те, що він говорить, не всі зрозуміють».

  *       *       *

«А потім для Української церкви здобули автокефалію. Я дуже щиро цьому раділа і подумала тоді, що нарешті Україна має нормального Президента! Більше того, українці вперше мають президента кращого за них же самих!»

  *       *       *

«Армія. Мова. Віра. Геть від Москви – гасла президентської кампанії на фіоні тарифів, миру, нового курсу такі, наче сам Бандера зібрався йти до влади. Можливо, й тому такий низький відсоток взяв Кошулинський, бо вперше в історії України Президент йшов з націоналістичними тезами, говорив про речі справді важливі для формування Нації. Те, що й ці тези не сприйняла більшість, – це очікувано».

  *       *       *

«Я підтримую Порошенка, тому що він декларує цінності, які для мене є важливими. Навіть якщо все це політтехнології і продумані ходи. Ці ходи мені подобаються, бо вони підкріплені діями і ці дії на користь України. А це головне».

  *       *       *

«У мене є трохи друзів, побратимів та навіть родичів, котрі підтримують Зе. І перш, ніж щось написати, я спілкувалась з ними. І в якийсь момент навіть думала їхніми фантазіями на тему, що може Зе дійсно вдасться зламати систему і подолати корупцію... але потім просто подивилась на факти чи відсутність фактів і подумала своєю головою».

  *       *       *

«Мені не потрібно, щоб Президент зробив, щоб мені було добре чи краще жити. Те, як я буду жити, залежить в першу чергу від мене самої. Але я хочу, щоб Україна була і вона була українською».

  *       *       *

«Я підтримую Порошенка, тому що переживаю за Україну і вважаю його цілком нормальним Президентом для нашої держави за цих обставин і в цей історичний час.

Звісно, не все добре, і, можливо, мої вимоги до влади надто низькі, але я вже не займаюсь громадською діяльністю і політикою. Що я буду писати про корупцію, що треба довбти владу і т.д., якщо все, що я роблю в цьому напрямку, це підтримую тих, хто зараз активний, і інколи перепрошую якісь тези. Але я не хочу, щоб все, за що я боролась колись, зійшло нанівець».

  *       *       *

«Кожному своє. Мій пріоритет – незалежна Україна. Мені прийнятний навіть повільний рух України, головне – що в правильному напрямку.

Як на мене, то все просто і очевидно.

Ви теж добре подумайте, чи готові ризикнути всім, що вже є. І заради чого ризик. І чи готові нести відповідальність за власний вибір». 


Для довідки. Майя Москвич – активна учасниця Революції Гідності. Очолювала Всеукраїнську молодіжну організацію «Національний альянс» + на той час – лідерка волинського осередку Молодіжної громадської організації «Національний альянс».

В історію Революції Гідності увійшла як юнка, яка перевернула догори ногами портрет Януковича і тим підняла на протест своїх однодумців. За це поплатилася домашнім арештом.

Доброволець у війні з Росією (служила у батальйоні НГУ ім. генерала Кульчицького, розвідувальному підрозділі «Гарпун», згодом – «Миротворець»).  

Володарка двох золотих медалей «Ігор нескорених 2018» (Австралія) зі стрільби з лука.

Читайте також: «Я не можу читати про війну. Беру – і відкладаю». Майя Москвич. РОЗМОВА В КНИГАРНІ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Остап Сливинський у Луцьку розповідав про культуру та читав поезію
Наступна новина У Луцьку виступить власник однієї з найкращих стоматологічних клінік світу Ярослав Заблоцький
Останні новини
Схожі новини