«Надзвичайно недружні жести». Мінськ відповів на відмову України визнати Лукашенка президентом

«Надзвичайно недружні жести». Мінськ відповів на відмову України визнати Лукашенка президентом
Олександр Лукашенко

Білорусь розцінює як недружній жест і спробу втручання у внутрішні справи республіки можливі санкції з боку України і невизнання Олександра Лукашенка президентом.

Про це повідомляє сайт Посольства Білорусі в Україні, пише «Українська Правда».

«Заяви Верховної Ради України, Офісу президента України, Міністра закордонних справ України, а також численні публічні висловлювання керівництва України і низки українських офіційних осіб високого рангу про внутрішньополітичну ситуацію в Республіці Білорусь, легітимність президента Республіки Білорусь, обстановку на білорусько-українському кордоні, заклики до проведення нових виборів президента Республіки Білорусь, обговорення питання про застосування до Республіки Білорусь санкцій за надуманими підставами розглядаються як надзвичайно недружні жести з боку України, які не сприяють збереженню довіри в українсько-білоруських відносинах, і спроба втручання у внутрішні справи Республіки Білорусь», – йдеться у повідомленні.

Відзначається, що 1 жовтня відбулася зустріч представника Посольства Білорусі в Україні у Другому територіальному Департаменті МЗС України, під час якої українській стороні повідомили, що "Білорусь вважає неприйнятним втручання у свої внутрішні справи".

Там також назвали неприпустимими "заохочення і схвалення з України дій, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в Білорусі, і таких, що руйнують конструктивний формат українсько-білоруських відносин".

У посольстві заявили, що "Білорусь самостійно впорається з непростою ситуацією, в якій опинилося останнім часом білоруське суспільство".

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку помер військовий лікар
Наступна новина У Луцьку перенесли кілька виборчих дільниць. Адреси
Останні новини
Схожі новини