Найближчим часом рівень міграції українців лише зростатиме

Найближчим часом рівень міграції українців лише зростатиме

За передбаченнями польських експертів, кількість виданих запрошень у цю країну цьогоріч зросте до 3-х мільйонів.

За рахунок зростання попиту на кваліфіковану робочу силу Міністерство соцполітики передбачає посилення міграційних процесів в Україні, повідомляє УНІАН.

Таку заяву зробила заступник міністра соціальної політики Ольга Крентовська.

«Через недостатнє економічне зростання, дефіцит кадрів на сьогодні не є критичним, але в середньостроковій перспективі ситуація загрожує економічній безпеці держави... Конкуренція за залучення працівників виходить на міжнародний рівень, попит на кваліфіковану робочу силу з України зростає, особливо у найближчих сусідів - Польщі, Словаччини, Литви, Хорватії. Міграційні процеси можуть посилитися в найближчі роки», - сказала вона.

За розрахунками Спілки підприємців і роботодавців Польщі, для підтримки економіки країни необхідно залучити 5 мільйонів емігрантів.

«У Мінсоцполітики прийшов запит Міністерства праці, соціальних справ і сім'ї Словаччини, в якому було повідомлення, що в зв'язку з розширенням виробництва існуючих підприємств у Словаччині та будівництва нових заводів, в перспективі 3-6 місяців у Словаччині прогнозується значний дефіцит робочої сили на рівні 70-100 тисяч, і вирішити цю проблему словацький уряд планує за рахунок залучення працівників, у тому числі з України», - зазначила Ольга Крентовська.

За даними Bloomberg, понад 1 мільйон українців з 2015 по 2017 рік мігрували на заробітки за кордон, зокрема до Польщі (507 тисяч осіб), Росії (343 тисячі), Італії (147 тисяч), Чехії (122 тисячі), США (23 тисячі) та Білорусі (22 тисячі).

Фото: ілюстративне

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вперше у Луцьку - канадський композитор Любомир Мельник
Наступна новина У селі поблизу Луцька викрили виробництво підробленої елітної горілки та віскі
Останні новини
Схожі новини