Найкращим іноземним вишам дозволили відкрити філії в Україні

Найкращим іноземним вишам дозволили відкрити філії в Україні
Фото ілюстративне

Уряд дозволив найкращим іноземним закладам вищої освіти відкривати філії в Україні.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Відповідну постанову Кабінету Міністрів України № 304 від 24 березня «Про затвердження Положення про особливості утворення, реорганізації та ліквідації територіально відокремлених структурних підрозділів закладів вищої освіти» оприлюднили на Урядовому порталі.

Освітню роботу територіально відокремленого структурного підрозділу іноземного закладу вищої освіти дозволять на підставі дозволу, виданого МОН.

Читати також: Ліцей-гімназія чи гімназія-початкова школа? Як переформатують луцькі заклади середньої освіти

Щоб отримати дозвіл на утворення територіально відокремленого структурного підрозділу, іноземний заклад вищої освіти має подати до МОН копії установчих документів та інші документи, що містять таку інформацію:

- наявність ліцензії (інших документів дозвільного характеру) на провадження освітньої діяльності в країні резидентства та документів про акредитацію (визнання) освітніх програм;

- досвід утворення та діяльності територіально відокремлених структурних підрозділів за кордоном;

- мету відкриття та види діяльності територіально відокремленого структурного підрозділу, ділові відносини з українськими партнерами та перспективи розвитку співробітництва;

- місцезнаходження територіально відокремленого структурного підрозділу, що планується утворити, і заплановану кількість працівників, зокрема іноземних громадян, які працюватимуть у територіально відокремленому структурному підрозділі;

- характеристики освітніх програм, що планується реалізовувати.

Іноземний заклад вищої освіти, подаючи документи, має входити до одного з міжнародних рейтингів QS World University Rankings, The Times Higher Education World University Rankings, Academic Ranking of World Universities — World Top 500 Universities і посідати при цьому місце не нижче ніж 3000. 

Не надаватимуть дозвіл на утворення територіально відокремленого структурного підрозділу іноземного закладу вищої освіти, який є юридичною особою з іноземними інвестиціями держави-агресора або держави-окупанта або юридичною особою, зареєстрованою на території держави-агресора або держави-окупанта, або юридичною особою, кінцевий бенефіціарний власник (контролер) якої є резидентом держави-агресора або держави-окупанта. 

Зазначається, що відповідно до частини 9 статті 33 закону «Про вищу освіту», в Києві, Харкові, Львові, Дніпрі та Одесі філії університетів створювати не можна.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За тиждень починаємо облаштування громадської вбиральні у парку, – мер Луцька
Наступна новина На Волині за хабар судитимуть поліцейського
Останні новини
Схожі новини