«У нас не просто тусовки, ми змінюємо бізнес», - засновниця PRO Business Hub Юлія Євпак. ІНТЕРВ’Ю

«У нас не просто тусовки, ми змінюємо бізнес», - засновниця PRO Business Hub Юлія Євпак. ІНТЕРВ’Ю

Червень 2020. В луцькому кафе відчутне радісне хвилювання. На вулиці вітряно та дощить, але двері відчинені для провітрювання. Гості сидять на відстані 1,5 метра та у масках.

Тут ніхто не обіймається, хоча всі між собою давно знайомі та товаришують.

«Всім привіт. Ми три місяці чекали на зустріч з кожним з вас!», - починає власниця бутікової консалтингової компанії «PRO Business Hub» (Lutsk) Юлія Євпак.

Це нова посткарантинна реальність і перший за майже 3 місяці офлайновий захід у Луцьку – WOW:Ранок.

«In event-marketing we trust» або розбудова бізнес-нетворкінгу

Більше, ніж пів року тому у Луцьку з’явилась компанія PRO Business HUB. Вона почала організовувати лекції про маркетинг, дизайн і здоровий спосіб життя о 8 ранку, вечори, де бізнесмени діляться не тим, скільки крутого зробили і продали, а й власними невдачами і провалами, поїздки за натхненням в Карпати, навчання для тих, хто цікавиться бізнесом.

Своїми подіями, як то WOW-ранок, Fuckup Nights вона хоче створити у місті дружнє бізнес-середовище, учасники якого ділитимуться знаннями та досвідом один з одним.

Заснувала PRO Business HUB Юлія Євпак. На допомогу у втіленні ідеї покликала Анастасію Кривеху та Оксану Цимбалюк. У кожної за плечима – чимало власних проєктів: Юлія Євпак працювала у відділі інвестиційної політики міської ради, реалізувала низку громадських ініціатив, читає тренінги зі стратегічного планування для центру розвитку стартапів на сході України «1991» та є експерткою «Українського культурного фонду»; Оксана Цимбалюк - авторка проєкту «Обличчя Луцька», працювала журналісткою, займається студією арттерапії Insight; Анастасія Кривеха займається SMM, співпрацює з онлайн-школою англійської мови EN_ACTION.

З засновницями PRO Business HUB говоримо про те, для чого бізнесу влаштовувати події та дружити один з одним.

Юлія Євпак: Раніше ми зустрічалися з друзями-бізнесменами і постійно казали: «В Луцьку немає куди піти, ми хочемо проводити час з однодумцями, хочемо змістовних тусовок, а їх нема». Ми взялись вирішити цю проблему.

Наша аудиторія – люди, які живуть своєю справою: від топ-менеджерів до власників маленьких підприємств. Ми всіма своїми заходами доводимо, що нетворкінг та розбудова спільноти через заходи, - це найшвидший спосіб завоювати довіру клієнта, прорекламувати власні послуги чи продукт та знайти партнерів.

Захід, на який ніхто не прийде

Один з тривалих проєктів компанії – це серія нетворкінг-посиденьок WOW:РАНОК. Захід створено для того, щоб люди з різних сфер спілкувалися та обмінювалися досвідом. Луцький варіант реалізації порад з книги Кейта Феррацці «Ніколи не їжте наодинці». На WOW:РАНКУ, який відбувається о 8:30 ранку щоразу в різних закладах Луцька, спікери-практики без води та по суті розповідають про маркетинг, HR, продажі, рекламу, IT та digital, дизайн і спорт. PRO Business HUB закликає: «Не снідайте наодинці – снідайте в компанії творців ефективного бізнесу разом з WOW:РАНКОМ!»

Оксана Цимбалюк: Нам нецікаво робити, як усі. Нам цікаві нові формати. Це ж класно прийти кудись з самого ранку трохи сонним, сумним чи радісним, нафарбованим чи ні, коли ще темно чи світло. Зробити зарядку, яку проводить тренер Антон. Розворушити тіло і мізки. І головне вийти із зони звичного життя, бо тут збирається цікава і неформальна тусовка, яка зарядить тебе на новий день і нові знайомства.

Юлія Євпак: Коли ми вперше запускали WOW-ранок, що нам тільки не казали: що ніхто до нас не прийде, що нікому зранку це не треба, що це дорого, що в Луцьку ніхто нікуди не йде на 8 ранку, що далеко, що туди нічого не їде...

Якось перенесли подію з «Бару 11» в «Фелічіту» на Набережній, і одразу нам почали писати: «Боже, як туди добратись?». Дійсно, Луцьк же такий величезний, що тут проблема кудись доїхати. Насправді, якби ми на всі ці страхи зважали, то нічого не зробили б.

Анастасія Кривеха: В Києві, інших містах України та світу давно практикують подібне. Навіть сам факт ранку створює для когось шанс вийти зі своєї зони комфорту, прокинутися раніше та почати свій день по-іншому. Приємно чути, що після WOW:РАНКУ учасники відчувають себе зарядженими та помічають, що їхній день стає позитивнішим та добрішим.

Юлія Євпак: Я обожнюю, коли учасники наших заходів потім щось організовують разом, вирішують спільні проблеми. Якось на Fuckup Nights альпініст та скелелаз Андрій Пилипюк так натхненно розповів свою історію, що тепер частина гостей того заходу разом з ним лазить.

Також для одного з заходів засновниці Центру естетичної медицини Оксани Короткої потрібно було для фотозони зробити величезні банки з косметикою. Кого б ми не питали, всі казали, що в Луцьку такого не роблять. Але потім прийшла учасниця наших івентів Міла Цапюк, директорка з розвитку компанії «Тенета», і сказала: «Та запросто». І вийшло круто. А Володимир Луцик продав жалюзі на WOW-ранку.

Успішний успіх усім набрид

У листопаді минулого року Луцьк офіційно приєднався до всесвітнього руху Fuckup Nights, який у 2012 році в Мексиці заснували айтішники. Їм набридло, що на конференціях і тренінгах говорять лише про позитив. Тоді вони стали влаштовувати заходи «навпаки». Fuckup Nights – це вечірки, де говорять про провали та невдачі. Згодом формат поширився по всьому світу. У Луцьку вже відбулось 3 зустрічі і в планах на 25 червня – четверта.

Оксана Цимбалюк: Ідея світового руху Fuckup Nights мені дуже близька, бо я не люблю пафос. Я за чесність. Раніше мені доводилось впасти на емоційне дно, щоб усвідомити якісь речі і почати діяти інакше. В бізнесі це відбувається так само. Напевно, в 95% випадках потрібно спочатку програти, щоб потім виграти. Хоча в кожного своя історія.

Всі говорять про успіх, а провали приховують. Хоча це теж справжнє життя. А ще в Луцьку досі нічого подібного не було, тому для нас було викликом зробити все круто. Pro Business Hub завдяки «факапам» хоче створити культуру толерування невдач, як безумовного компоненту ефективності в бізнесі. 

Юлія Євпак: Варто сказати, що у нас усе офіційно. Ми довго вели перемовини з засновниками, купили ліцензію, з’явились на карті світового руху. Тому сміливо можемо називатись Fuckup Nights. Якщо ти вже взявся організувати захід, то від А до Я все повинно бути чітко і прозоро.

Оксана Цимбалюк: Пошук спікерів – це найбільший біль, тому що люди часто не готові ділитись невдачами. Спрацьовує стереотипне мислення. Насправді, поразка чи проблема - це ресурс. Це шанс отримати новий досвід, який просто необхідний для руху вперед. Бути завтра не таким, як вчора, а трішки мудрішим.

Парадокс – ми звертались до багатьох представників великих компаній і вони сказали, що у них немає провальних історій.

Юлія Євпак: Людям-керівникам компаній, яким зараз 50+ років, ми пишемо з пропозиціями виступити. Це ж дуже цікаві люди: у них життєвого і бізнесового досвіду дуже багато і точно є історії факапів – інакше бути не може. А вони кажуть: «Вибачте, у нас немає провалів, ми 30 років працюємо, як книжка пише». Думаю, це пов’язано з нашою освітою, яка не толерує помилки. В школі не розглядають помилку, як етап розвитку. Натомість: «Ти жахлива людина, сідай, двійка». А от молоді люди, зокрема айтішники, запросто можуть розповісти про те, що і як вони запороли. І це не кінець світу, це досвід.

Всі знають історію засновника Alibaba Джека Ма, який сміливо говорить на мільярдні аудиторії, що його бізнес-освіта - це «Коледж неуспіхів» та «Університет невдач». Ми шукаємо такі історії в українських реаліях.

Анастасія Кривеха: Якщо у читача «Першого» буде пропозиція щодо спікерів на Fuckup Nights, пишіть нам на сторінку.

Карантин, як каталізатор успіху

Юлія Євпак: 16 березня вся івент-індустрія зупинилася. Наша весна мала бути зовсім іншою. Декілька великих клієнтських заходів, наші власні івенти, бізнес-навчання… Все просто завмерло на невизначений час.

Спочатку було бажання кудись бігти, бо всі почали марафонити, виходити в онлайн, записувати відео та мотивувати один одного. Але це бажання зникло відразу після спільного онлайн-заходу для факапнайтс-спільноти. Там не було атмосфери.

Ми ставили собі за мету пропонувати стиль життя, знаходити друзів, а не просто надсилати плюсики в загальний чат.

Головне в локдаун було зупинитися та відрефлексувати події, проаналізувати та сторити новий напрям руху, який би не йшов в розріз з цінностями, задекларованими спочатку, але й відповідав би вимогам посткарантинного світу.

По-перше, виходу в онлайн не оминути. Ми створили свої консалтингові послуги для того, щоб допомогти малим волинським підприємцям продавати та ставати кращими. Також ми відходимо від «прописки» у Волинській області та починаємо працювати без прив’язки до місця. Створили антикризові маркетингові пакети. Поки вони дуже антикризові й за вартістю, але ми свідомо йдемо на це, бо бачимо перспективу в підтримці локального продукту.

По-друге, наша мета зараз – навчити бізнес економити. Економити на запуску сторінок в соцмережах, підсиленні особистого бренду, візуальному контенті, презентаціях тощо.

Крім того, у нас є «тестові» заходи. На них ми спочатку відпрацьовуємо тему з фокус-групою, аби потім продати цей захід онлайн. Потрапити до фокус-групи можна, написавши нам.

По-третє, локдаун показав, що молоде покоління має більший інтерес до навчання, soft skills та розуміння інновацій, ніж мастодонти. Тому ми запустили проєкт для підлітків та молоді - ProBusiness Teens. У ньому – навчання креативності в бізнесі на прикладі реальних кейсів.

Карантин став тестом на стійкість для всієї івент-індустрії. Сміливо можемо казати - вона не буде такою, як три місяці тому. Але це стосується будь-якого бізнесу.

В турбулентних умовах сучасного світу потрібен не план Б, а швидка адаптація до умов, які змінюються щодня.

Сторінки в соцмережах:

PRO Business Hub Lutsk у Фейсбуці, в Інстаграмі

ProBusiness Teens

адреса: м. Луцьк, вул. Набережна, 42, 3 поверх

тел: +38 098 378 58 17

Фото Ірини Кабанової та PRO Business Hub


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Володимир-Волинський хочуть перейменувати. Навіщо? Скільки це коштуватиме?
Наступна новина «Земля пухом» тут звучить інакше. Як ми вежу Чорторийських розкопували. РЕПОРТАЖ
Останні новини
Схожі новини