Володимир-Волинський хочуть перейменувати. Навіщо? Скільки це коштуватиме?

Володимир-Волинський хочуть перейменувати. Навіщо? Скільки це коштуватиме?

Жителі Володимира-Волинського хочуть змінити назву міста – забрати частину «Волинський». Є навіть уже зареєстрований проєкт рішення щодо перейменування населеного пункту.

Про це розповів депутат Володимир-Волинської міської ради і місцевий активіст Максим Клим’юк, інформує 12 канал.

«Це питання піднімалося неодноразово депутатами, активними громадянами, реєстрували петицію. Але віз і нині там. Зареєстрований проєкт рішення дає нам можливість вкотре грунтовно повернутися до цього питання. Я переконаний, що депутати повинні приймати рішення, опираючись на думку абсолютної більшості жителів, для яких Володимир – це не просто назва, а частинка життя, спогадів, планів на майбутнє», – сказав Максим Клим’юк.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Що кажуть історики

Історики наполягають, що історична назва міста – Володимир. А частина «Волинський» з’явилася лише у XVIII столітті.

«Це не питання перейменування міста, а повернення йому давньої назви, яка була дана з самого початку», – сказав директор історичного музею імені Дверницького Володимир Стемковський.

«Давайте звернемося до літопису «Повість минулих літ». Там уперше згадується наше місто з назвою саме Володимир. Приставка «Волинський» була дана йому лише у XVIII столітті, коли Катерина ІІ приєднала Волинь до Російської імперії», – пояснив науковий співробітник історичного музею імені Дверницького Богдан Янович.

У скільки обійдеться зміна назви 

Максим Клим’юк пояснив, що для пересічних жителів Володимира-Волинського зміна його назви нічого не коштує.

«Жодних документів вам міняти не доведеться, усі вони залишатимуться дійсними зі старою назвою міста. А коли ви за власними потребами будете міняти документи або отримувати нові (зміна паспорта, наприклад), то в них вже буде вказана нова назва міста», – розповів депутат.

А оцінити вартість перейменування для бюджету міста можна із досвіду Вараша, який донедавна називався Кузнецовськом.

«Це місто за кількістю населення приблизно таке ж, як і Володимир-Волинський. На весь процес перейменування потратили 300 000 гривень. Це рівно стільки, у скільки нам обійшлася інсталяція «Я люблю Володимир», – зауважив Клим’юк.

Що може дати перейменування для Володимира-Волинського

Депутат наголошує, що це буде новий подих для розвитку туризму.

«Це можливість нагадати Україні про історію, яку творив князь Володимир, повернути нам і нашим нащадкам генетичну та історичну пам’ять», – сказав Максим Клим’юк.

Читати також: Факультети одноголосно підтримали ідею перейменування СНУ, – ректор


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Старому ринку у Луцьку збудували барикади
Наступна новина «У нас не просто тусовки, ми змінюємо бізнес», - засновниця PRO Business Hub Юлія Євпак. ІНТЕРВ’Ю
Останні новини
Схожі новини