«Наші волиняни вміють, можуть». Що кажуть у Жидичині про односельця, який у складі Kalush Orchestra

«Наші волиняни вміють, можуть». Що кажуть у Жидичині про односельця, який у складі Kalush Orchestra

У складі Kalush Orchestra є троє волинян: Ігор Діденчук, Віталій Дужик і Тимофій Музичук. Усі вони – мультиінструменталісти.

Суспільне побувало у селі Жидичин Луцького району, де жив та вчився грати на сопілці Віталій Дужик.

Нині в селі усі співають пісню "Стефанія" та згадують односельця, який був серед тих, хто зумів прославити Україну на пісенному конкурсі.

Читайте також: «Ці кадри б’ють дуже глибоко і боляче». Kalush Orchestra випустив кліп на пісню «Стефанія»

Жителька Жидичина Катерина Московчук розповіла: з Віталієм навчалася в одній школі. Говорить, тоді й подумати не могла, що її донька танцюватиме під пісню "Стефанія", у якій акомпанує її односелець.

"Вчився з нами в школі. Він вже дуже гарно співав і вчився на сопілці грати. Добре, що не кинув цю справу. Наші волиняни вміють, хочуть, можуть", – каже жінка.

Пісня "Стефанія" нині лунає в селі скрізь. Житель Жидичина Владислав Коришко вже встиг зробити ремікс пісні-переможниці Євробачення. "Шок для всіх, що саме з Жидичина хлопчина був на Євробаченні", – говорить чоловік.

Читайте також: Плакали та не стримували емоцій. Як батьки волинян з Kalush Orchestra відреагували на перемогу гурту

Добре пам'ятає учня Любов Фрадинська, яка працювала директором місцевого будинку культури. Каже, сопілкар гурту Kalush Orchestra брав участь у всіх фольклорних конкурсах, які відбувалися в області.

"В нього великі амбіції завжди були і ці амбіції вони здорові, вони весь час оновлювались і досягали нових творчих вершин, і приємно спостерігати за його творчістю. Хочеться що б він надалі показував свої успіхи і не зіпсувався після Євробачення, щоб не зазнався", – зазначила жінка. З її слів, її окрім виступу гурту вразила підтримка, яку отримала Україна від інших країн та учасників.

Нагадаємо, Україна цьогоріч перемогла на конкурсі «Євробачення».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині поховали військового, який загинув у бою під Харковом
Наступна новина У Бучі на парканах будинків «розквітли» місця від куль
Останні новини
Схожі новини