«Наших побажань не врахували». У Луцьку мешканці не задоволені капітальним ремонтом двору

«Наших побажань не врахували». У Луцьку мешканці не задоволені капітальним ремонтом двору
Ремонт двору на вулиці Степана Бандери, 15, 17, 19

У Луцьку мешканці будинків, що на вулиці Степана Бандери, 15, 17, 19, не задоволені капітальним ремонтом двору – кажуть, не врахували їхніх побажань.

Як розповів заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради Микола Осіюк, ремонту тут не було понад 30 років – з часу, коли житло здали в експлуатацію, повідомляє Суспільне.

Оксана Галицька, яка мешкає в одному з будинків, показує генплан ремонту дворів, зокрема вона проти того, щоб у дворі збільшували місця для парковки авто.

«Десь там трішки зеленої зони, якісь лавочки, щось воно так. Те, що мені не подобається, – це сковзань дорога. Заїзд і виїзд через двори. Наших побажань не врахували? Ні, абсолютно», – зазначила жінка.

Зінаїда Мельник і Світлана Опанасенко кажуть: щодо плану ремонту представники департаменту житлово-комунального господарства Луцька із мешканцями цих будинків не радилися. 

«Вони прийшли уже із готовим планом, розумієте, вони не питали ні в кого ніяких думок. Вони прийшли, повісили план і розказали, як буде», – розповіла Зінаїда Мельник.

Заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради Микола Осіюк запевняє, що перед тим, як розпочинати роботи, вони провели зустрічі із мешканцями і врахували усі їхні побажання.

«На 15-му будинку люди попросили розширити парковку для авто, а біля 17-го мешканці попросили трішки змінити конфігурацію тротуарів у порівнянні із тим, як було», – розповів посадовець.

Зі слів мешканця Георгія Літвінюка, декого влаштовує збільшення паркомісць. Чоловік  живе у будинку на вулиці Степана Бандери, 15, каже: за роки без ремонту асфальт у дворі майже зліз, постійно стояли калюжі.

«Ремонту уже більш як 30 років не було. Приїжджають поляки, приїжджають іноземці, Центр зайнятості тут, Музей Волинської ікони. Калюжі стоять. Приїжджав Кучма, то вони міліцію поставили тут, щоб не бачили тих калюж», – кажу чоловік.

Вартість ремонту, зі слів заступника директора департаменту ЖКГ Микола Осіюка, – 2 мільйони 300 тисяч гривень.

«Дані ремонтні роботи розраховані на 2 роки, тендерна процедура закупівель проведена на 2 роки. Зі слів підрядника, цього року вони планують зробити усі тротуари, усе покриття. Воно буде не із асфальту, а з бруківки. Вони планують зробити тротуар і проїжджу частину, а дитячий майданчик, лавочки – у наступному році», – повідомив Микола Осіюк.

У дворі, зі слів Миколи Осіюка, заплановано встановити світлодіодне освітлення.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 5 особливих справ від адвокатів «Прадо»
Наступна новина Чадний газ над Волинню. Синоптики спростовують чутки
Останні новини
Схожі новини