Представники волинських ОТГ дізналися, як стати цікавими для ЗМІ

Представники волинських ОТГ дізналися, як стати цікавими для ЗМІ

У Волинському Центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся семінар для представників волинських об’єднаних територіальних громад «Як стати цікавими для ЗМІ».

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Під час семінару до Центру завітали представники засобів масової інформації, щоб поділитися досвідом.

Зокрема, редактор інформаційного порталу «ВолиньOnline» Мар’яна Метельська розповіла проектним менеджерам та людям, які опікуються сайтами волинських ОТГ і соціальним мережами, про те, як писати історії успіхи про бізнес в громаді, наприклад, про вирощування полуниці і картоплі чи вирощування вівець.

Вона наголосила, що варто співпрацювати із журналістами, які часто не знають, що відбувається у тій чи іншій громаді, але «полюють» за цікавинками. До того ж публікації у ЗМІ допомагатимуть піару громади та її промоції у світі. Мовляв, саме такі речі допоможуть зацікавити інвестора.

Журналіст «Громадського.Волинь» Дмитро Безвербний навчив представників об’єднаних територіальних громад працювати перед камерою і не боятися виступати на публіці чи коментувати певні події у громаді. Він наголосив, що під час розповіді для журналістів варто розповідати стислу громаду. Потім проектні менеджери та представники громад мали роботу над помилками, під час якої присутні переглядали відео та обговорювали, як можна покращити виступи перед камерою.

Керівник ІА Перший Ірина Новосад зауважила про те, які теми цікавлять журналістів, наприклад, про туристичні точки в об’єднаних територіальних громадах та різноманітні смаколи, наприклад, пончики чи сирники. «Якщо вас не існує в ЗМІ, то вас не існує», - підкреслила журналістка. Вона наголосила, що не можна недооцінювати роль ЗМІ і комунікацій у реформі децентралізації та представленні об’єднаних територіальних громад на медіаландшафті. «Не працювати із журналістами - це «вбити» свою громаду», - додала вона.

Журналісти наголосили на тому, що варто відвідувати такі тренінги та семінари, поки є така можливість, адже можна отримати унікальний досвід співпраці із ЗМІ. Тому шкода, що деякі голови об’єднаних територіальних громад не розуміють важливості співпраці та комунікацій, наприклад, із представниками інтернет-видань та телевізійниками.

Також під час семінару йшлося і про кризову комунікацію, базу даних контактів засобів масової інформації і про те, чому новини ніколи не закінчуються. Присутні поспілкувалися про найпопулярніші на Волині інтернет-видання, роботу в Інтернеті та написання історій успіху.

Заступник голови Смолигівської ОТГ Ірина Слободюк зауважила, що семінар був дуже корисним, адже вдалося дізнатися чимало нового про журналістику та навіть дізнатися певні «сектери» працівників ЗМІ. Вона із охотою планує відвідати наступний семінар.

Зауважимо, що очікується, що наступний семінар буде присвячений роботі із Facebook.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Градус корумпованості Закону «про Валюту»
Наступна новина Науковці назвали користь від голодування
Останні новини
Схожі новини