Назвали основну причину смороду в Луцьку

Назвали основну причину смороду в Луцьку

У пошуках джерел смороду в Луцьку розгорнули масштабну роботу і наразі відомо, що найбільше впливало на виникнення неприємного запаху.

Про це в інтерв’ю «Першому» розповів секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт.

«Неприємний запах в Луцьку – проблема не цьогорічна і не минулорічна, декілька років взагалі не могли встановити, звідки він іде. Ми розгорнули величезну роботу в пошуках джерел смороду і наразі вже знаємо, що основною причиною був біоетанольний завод, який зливав свої відходи у відстійники поблизу Луцька, в результаті все місто накривала хвиля смороду.

Ми проклали каналізацію до мікрорайону Вересневе, постійно контактували з керівництвом біоетанольного заводу, який вжив відповідних заходів і перестав бути джерелом неприємного запаху», - повідомив Пустовіт.

Однак виявилось, що в місті все одно розповсюджувався неприємний запах в окремих мікрорайонах.

Читайте також: Лучанин звернувся до Президента з приводу цілодобового смороду в місті

«Ми звернули увагу на роботу нашої каналізаційної системи. Але вона працює постійно, стандартно, тоді як сморід з’являється в різних місцях в різний час і не системно.

Ми створили робочу групу, Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України провів заміри повітря біля цукрового заводу, біля відстійників водоканалу в Липлянах. Все в межах норми, тобто вони не можуть бути джерелом смороду.

Крім того, помітили, що сморід виникає періодично то на Грушевського, Гулака-Артемовського, а то на Конякіна, Відродження, залежно від напрямку вітру. Встановили, що джерело цього смороду знаходиться в межах міста – це, швидше за все, одне з підприємств. Не буду поки називати його назву, щоб не бути голослівним», - зазначив секретар.

Він додав, що у міськраді не ставлять за мету закрити якесь підприємство, мета – привести його діяльність у відповідність екологічним вимогам.

За словами Григорія Пустовіта, неприємний запах на вулицях Львівській, Ковельській та Новочерчицькій можуть спричиняти ферми.

Читайте більше: Депутат в темі – Григорій Пустовіт: «Лучани не повинні бути «донорами» для навколишніх сіл»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На українських дорогах звузять ширину смуг руху
Наступна новина #Візьми свого пса на роботу: фото флешмобу
Останні новини
Схожі новини