НБУ незаконно ліквідував банк «Хрещатик»

НБУ незаконно ліквідував банк «Хрещатик»

Верховний Суд визнав дії НБУ незаконними.

Верховний суд України підтвердив рішення Вищого адміністративного суду міста Києва від 20 липня 2017 року про бездіяльність Нацбанку в забезпеченні захисту прав вкладників і кредиторів банку «Хрещатик». Про це з посиланням на рішення суду пише finclub.

Окружний адміністративний суд в минулому році залишив без змін рішення Київського апеляційного адміністративного суду та визнав протиправною бездіяльність НБУ стосовно неприйняття належних заходів стосовно забезпечення захисту прав та інтересів вкладників та кредиторів банку.

НБУ не погодився з рішеннями судів та подав касаційну скаргу, однак, згідно з ухвалою Вищого адміністративного суду України від 7 грудня минулого року, касаційна скарга НБУ залишена без задоволення, а судові рішення попередніх інстанцій – без змін. Нацбанк звернувся до суду стосовно перегляду рішення, але й там отримав відмову.

«У задоволенні заяви НБУ про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Вищого адміністративного суду України від 7 грудня 2017 року відмовити. Ухвалу Вищого адміністративного суду України залишити в силі», – йдеться в повідомленні.

Нацбанк визнав банк «Хрещатик» неплатоспроможним 5 квітня 2016 року, а вже менше ніж за два місяці за пропозицією Фонду гарантування вкладів регулятор прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Одна з центральних вулиць Княгининок потопає у багнюці. ФОТО
Наступна новина Газпром програв суд про штраф АМКУ на 171 млрд грн
Останні новини
Схожі новини