Нововолинська лікарня вперше провела трансплантацію нирки спільно з львівською клінікою

Нововолинська лікарня вперше провела трансплантацію нирки спільно з львівською клінікою
Фото Нововолинської центральної міської лікарні з Facebook

Нововолинська центральна міська лікарня вперше провела трансплантацію нирки спільно з Першим територіальним медичним об'єднанням міста Львова. Завдяки такій співпраці пацієнтка стала донором й змогла врятувати два життя.

Про це Новововолинська ЦМЛ розповіла на своїй сторінці у «Facebook». 

Трансплантологи Першого територіального медичного об’єднання спільно з хірургами КНП «НЦМЛ» вилучили нирки, одразу транспортували до Львова та успішно пересадили двом пацієнтам. Для Нововолинської лікарні це перший досвід трансплантації.

«Мешканка Нововолинська змогла врятувати життя 52-річній жінці з Мукачева та 48-річному чоловіку з Волині. Відтепер вони мають змогу повноцінно жити», – йдеться у дописі. 

За інформацією лікарні, 64-річна жінка поступила в НЦМЛ у непритомному стані. Діагноз - геморагічний інсульт. Медики зрозуміли, що шансів на життя немає.

«І ось наш трансплант-координатор повідомляє, що життя обірвано… Смерть мозку, але є можливість вилучити здорові органи жінки.  Після кількох консиліумів констатували смерть мозку.

Смерть мозку означає, що «життя» в людині підтримують лише апарати життєзабезпечення. Відімкнуть їх і серце зупиниться відразу, не відімкнуть - може битися кілька годин чи діб. Не більше», – повідомили у лікарні.

Трансплант-координатор поспілкувався з родичами жінки. Ті ж після кількох годин роздумів, вирішили погодитися. Після цього львівські медики приїхали до лікарні, взяли всі необхідні аналізи та відвезли у Львів.

«У цей час постійний контроль та підтримка життєдіяльності пацієнтки анестезіологами НЦМЛ. Коли ж розуміємо, що часу обмаль - швидко в операційну. Вздовж коридору, по обидві стіни, стали лікарі та медсестри - це «коридор пошани».

На операційному столі ще раз схилили голову у хвилині мовчання - віддали шану донору та його родині», – додали у дописі.

Фото Нововолинської центральної міської лікарні з Facebook

Нирки у спеціальному боксі доставили в Перше Львівське територіальне медичне об’єднання та пересадили пацієнтам.

За інформацією лікарні, увесь час медики працювали під звуки сирен та повідомлення про вибухи на заході України.

Нагадаємо,раніше  у «Медичному об‘єднанні Луцької міської територіальної громади» вперше виконали трансплантацію нирки


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Євросоюз запроваджує безкоштовний роумінг для українських біженців
Наступна новина Луцьк ховатиме ще одного Героя, який загинув від осколкового поранення на Київщині
Останні новини
Схожі новини