Волинський архієрейський хор «Оранта» виступив у Львівському органному залі. ФОТО

Волинський архієрейський хор «Оранта» виступив у Львівському органному залі. ФОТО

Співці луцького кафедрального собору Святої Трійці спільно з симфонічним оркестром Луганської обласної філармонії представили «Реквієм» Луїджі Керубіні.

Світовий шедевр видатного італійського композитора виконували під орудою диригента Івана Остаповича. Так на одній сцені зустрілися Луцьк, Луганськ і Львів, повідомили в Волинській єпархії ПЦУ. 

За словами керівника «Оранти» заслуженого діяча мистецтв України Василя Мойсіюка, цей твір підготували ще три роки тому й виконали в рамках арт-променаду «Так звучить Луцьк». А цьогоріч одержано запрошення від керівництва органного залу на спільний виступ у Львові.

Реквієм – вокальний чи вокально-інструментальний твір скорботно-патетичного характеру. Твір, написаний Керубіні 1816 р., вважається в числі кращих у цьому жанрі. До речі його вчителем був Джузеппе Сарті, який навчав видатного українського композитора Артемія Веделя.

Світлини Євгена Червоного.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянка випікає азербайджанський хліб-чурек
Наступна новина У Рожищі через велику кількість опадів затопило два домогосподарства. ФОТО
Останні новини
Схожі новини