Обов’язкове світло і ванночки для миття: переглянуть вимоги до місць вигулу собак

Обов’язкове світло і ванночки для миття: переглянуть вимоги до місць вигулу собак

В Україні хочуть переглянути чинні будівельні норми щодо благоустрою: планують осучаснити та прописати більш чіткі вимоги до проектування майданчиків для вигулу собак.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Сьогодні у чинних вимогах ДБН щодо благоустрою є лише деякі окремі вимоги, як влаштовувати майданчики для вигулу собак та інших тварин. У підсумку на практиці їх проектують, як хто вважає за потрібним. Порядок має бути у всьому. Тому ми хочемо суттєво переглянути ці вимоги, більш конкретизувати їх» - написав заступник міністра у Фейсбуці.

«Наприклад, прописати яких саме розмірів мають бути такі майданчики і від чого це має залежати. Щоб вони розташовувалися близько до внутрішньодворових територій або безпосередньо на них. Щоб там були обов’язково туалети для тварин, щоб ця територія відповідно огороджувалась і так далі. Тоді це буде цивілізовано, як закордоном» - додав він.

Сьогодні приклади успішного впровадження таких майданчиків для тварин спостерігаються у США, Чехії, Німеччині та країнах Скандинавії. Там вони проектуються як у міському просторі, так і за містом. На таких майданчиках також зазвичай розміщується ігрове обладнання, основна інформація про правила перебування на майданчику, пакетики та контейнер для пакетиків для туалету тварин» - розповідає про успішні закордонні приклади посадовець.

«У деяких випадках можуть додатково облаштовувати освітлення, подачу води і ванночки для миття тварин. Цей досвід вивчити дуже доцільно» - додав Лев Парцхаладзе.

Довідково. Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Назвали найпопулярніше вживане авто на Волині
Наступна новина Луцьк читає. Книжкові пристрасті луцького книгаря
Останні новини
Схожі новини