Одна евакуйована з Китаю іноземка захворіла. Але не на коронавірус, - МОЗ

Одна евакуйована з Китаю іноземка захворіла. Але не на коронавірус, - МОЗ

В евакуйованих з Китаю громадян – жодних ознак респіраторних захворювань. Одна з громадян, іноземка, поскаржилася на болі в животі. Медики оглянули жінку і діагностували загострення гастроенрерологічної хвороби.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

Ввечері 22 лютого в обсерваторі, де перебувають евакуйовані з Уханю люди, в іноземної громадянки з’явився біль у животі. Після огляду медичними працівниками було встановлено попередній діагноз. Після консультування медиків із спеціалізованим профільним обласним спеціалістом, до обсервації прибула екстрена допомога з фахівцями, які провели огляд пацієнта. Фахівцями проведено додаткове обстеження та діагностика, назначено лікування.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: В Італії ізолювали 10 муніципалітетів через коронавірус

«Лікарі прибули із пересувним апаратом для проведення ультразвукової діагностики та з спеціальними контейнерами для забору проб. Полтавські медики спрацювали оперативно. Зайшли, здійснили медичний огляд та вийшли із приміщення обсерватора із дотриманням всіх протиепідемічних норм», - зазначив заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, який наразі працює в оперативному штабі в зоні обсервації.

Встановлено, що це загострення хронічної гастроентерологічної хвороби евакуйованої.

Лікарі склали план лікування, призначили дієтичне меню та залишили на спостереження в обсервації. Зараз евакуйована почуває себе добре. Наголошуємо, що ніяких ознак гострих респіраторних захворювань немає.

Решта евакуйованих пасажирів, члени екіпажу та супроводжуючі особи почуваються добре. Вони також не мають жодних ознак гострих респіраторних захворювань. Евакуйовані громадяни, екіпаж літака та супроводжуючі особи перебувають на обсервації в медичному центрі Національної гвардії України «Нові Санжари» у Полтавській області 4-ту добу.

Нагадаємо, серед евакуйованих з Китайю громадян у Нових Санжарах перебуває лучанка Ольга Батура.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Так соромно за українців!» – лучанка про свою евакуацію з Китаю

За оперативною інформацією МОЗ. Станом на 23 лютого 2020 року у світі зареєстровано 78 817 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них  2 462 - летальні. Одужало вже 23 232 осіб. 81,3% усіх випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, зафіксовано в одній провінції Китаю - Хубей. За межами Китаю виявлено 1 725 випадків у 29 країнах світу. В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чемпіон Європи провів у Луцьку семінар з тайського боксу
Наступна новина «Якась інша тиша». Що пам’ятають у Жидичині про таємничі підземелля під храмом? СВОЯ ІСТОРІЯ
Останні новини
Схожі новини