Огляди на рак шийки матки на Ковельщині: у третини жінок виявили патології

Огляди на рак шийки матки на Ковельщині: у третини жінок виявили патології

У п’ятницю, 23 липня, у селах Дубечне, Буцинь та Сереховичі Ковельського району жінок безкоштовно оглянули на рак шийки матки. До лікарів (а це працівники відділення гінекології Луцької міської клінічної лікарні Ніна Яцик, Оксана Мазурок, Наталія Голюк) того дня звернулася понад сотня охочих перевірити стан здоров’я.

У третини жінок, які зголосилися на огляд, виявили різного типу патології шийки матки. Найпоширенішою виявилася ектопія епітелію. Її діагностували у чотирнадцяти пацієнток. Окрім того, у семи осіб знайшли міому матки й у шести – опущення стінок піхви. Також жінки завдяки огляду дізналися, що у них поліп цервікального каналу й гіперпластичні зміни ендометрію.

Читайте також: Про рак говоритимуть навіть у храмі. На Ратнівщині стартує проект безплатних обстежень

Один виїзд, відповідно до інформації благодійної організації «Фонд боротьби з раком», орієнтовно вартує понад 5 тисяч гривень (йдеться про закупівлю гінекологічних наборів, оплату праці медика та пальне, а також платні послуги лабораторій). Тож організація неодноразово просила доброчинців про фінансову підтримку потрібної справи.

Читайте також: На Волині взялися рятувати села від раку

Огляди, що пройшли 23 липня, відбулися за фінансової підтримки депутата Волинської обласної ради від округу Володимира Бондаря. Уточнюючи, чому він долучився до цієї справи, обранець громади розповідає, що медична статистика свідчить: до лікарів із проблемами приходять, коли вже хвороби прогресують, впливаючи на якість життя, або й узагалі – коли запізно, щоб хоч чимось зарадити. Разом із тим, є безперечні докази важливості вчасних планових обстежень. І навіть така страшна хвороба, як рак, виліковна, якщо виявити його на ранніх стадіях.

Загалом же, за його словами, у рамках цього партнерства проведуть не менш ніж десять виїздів у найвіддаленіші села. Найближчим часом – у серпні – до селища Заботоття та села Тур. Про це повідомлять додатково.

Читайте також: «Розказати?». Що говорять жінки у черзі під кабінетом, де роблять тест на рак шийки матки


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля Луцька сталася аварія. Травмувалися четверо людей
Наступна новина Ксенія Мішина знову холостячка: стосунки з Олександром Еллертом скінчено
Останні новини
Схожі новини