«Опозиція так опозиція»: Юрій Моклиця пішов з громадської ради при Волинській ОДА

«Опозиція так опозиція»: Юрій Моклиця пішов з громадської ради при Волинській ОДА
Юрій Моклиця

Голова громадської ради при Волинській ОДА Юрій Моклиця вийшов зі складу громадської ради.

Відповідну заяву, написану ним 3 травня на ім’я голови ОДА Олександра Савченка, Моклиця оприлюднив у Фейсбуці.

Нагадаємо, громадська рада при ОДА в оновленому складі була утворена у липні 2018 року. Очолив її громадський діяч, співзасновник організації «Волинський центр розвитку урядування» Юрій Моклиця. 

Чому Моклиця кинув пост голови громради

«Причина мого відходу від діяльності громради одна і закономірна – зміна Президента. Як наслідок – подальша зміна голів та заступників адміністрацій. Хто б не був наступним «губернатором», я не хочу мати жодного відношення до його професійних обов’язків» - пояснив Моклиця. 

Він додав, що він «не вірить у сценарій, коли громрада є опозиційною до адміністрації».

«Опозиція так опозиція» - написав Моклиця.

Моклиця пояснив, чому громрада нечасто збиралася

Він також прокоментував дорікання у тому, що громадська рада нечасто збиралася на засідання: «Не хотів втягувати громадську раду в політичні ігри»

Моклиця пояснив: «Бездіяльність починаючи з листопада – це був мій осмислений і персональний вибір. Я не хотів, щоб громрада з «площадки для діалогу» перетворилась у «площадку для дискредитації». В період виборів, громадськість настільки була чутлива, що будь-який необережно кинутий сірник, міг спричинити колосальну пожежу. Теми, які рік-два тому мало кого зацікавили б, розганялися такою силою зацікавлених осіб, що моментально перетворювалось на інформаційну бомбу. Чому це погано? Бо майже ніхто і майже ніколи не перевіряє достовірності всього, що сказано!»

Пояснюючи, чому зробив важливішою свою роботу на виборах, а не на посаді голови громради, Моклиця заявив:

«Вважаю, що 21-го квітня в Україні сталася катастрофа національного масштабу. Можу (і хочу, як ніколи) помилятись, але поки ніщо не переконало мене в протилежному. Тому питання пріоритетності для мене не стояло ні разу».

Що буде далі з громрадою

Щодо подальшої діяльності громадскої ради, Юрій Моклиця прокоментував:

«Вірю, що в такому складі, як зараз (за умови незначних коригувань), ця структура може існувати. Якщо люди зберуться і продовжать життєдіяльність – значить так і буде. Не зберуться – значить не сильно треба було.

…Звісно, комусь це треба буде зробити. Але якщо знайшлися ті, хто натхненно і систематично дорікав мені за бездіяльність, то можливо знайдуться і ті, кому громадська рада важлива. Я в це вірю навіть попри те, що на кожне засідання мені доводилось персонально «доприпрошувати» по кілька людей, щоб зібрати кворум».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як святкуватимуть 25-річчя легендарного луцького бару «Кораблик»
Наступна новина На Волині за борги готові відключати газ у багатоповерхівках
Останні новини
Схожі новини