Перинатальний центр: завдання постійно додаються

Перинатальний центр: завдання постійно додаються

Будівництво обласного перинатального центру фактично завершене.

В цьому переконує  Віктор Чорнуха - голова Наглядової ради  ПАТ "Луцьксантехмонтаж № 536", яке виконувало будівельні роботи.

«Загалом є 5 пускових комплексів на цьому об'єкті. З них - 4 будівельні. 3 комплекси  завершені в грудні, четвертий ми готові здавати в червні. Останній пусковий комплекс пов'язаний з облаштуванням обладнання, але за це відповідаємо не ми», - пояснив очільник будівельної організації.

Сьогодні на об'єкт   оглянув голова обласної ради Ігор Палиця. Зі слів будівельників, всього на будівництво обласного перинатального центру освоєно 165 млн грн.

Медики кажуть, що якістю будівництва задоволені.

Голова обласної ради з такими висновками також погодився: «Віктор Чорнуха зробив все, що від нього вимагалося».

Будівельникам залишилося доробити останні штрихи - фактичнго завершити прибирання приміщення перед встановленням обладнання.

Зі слів начальника управління охорони здоров'я ОДА Ігоря Ващенюка приймати об'єкт в будівельників буде обласне територіальне дитяче медичне об'єднання, а вже після   повного завершення робіт в прміщенні господарюватиме новостворена структура - комунальний заклад  «Волинський обласний перинатальний центр» Волинської обласної ради.

 

Втім, урочистого перерізання стрічки до Дня медика в кращих традиціях радянських часів не буде. Новий дедлайн здачі обласного перинатального центру - середина листопада. "Це не через те, що не готовий перинатальний центр. Маємо кошти і на обладнання. Очікуємо урядові 10 млн грн та стільки ж від Фонду Пінчука", - зауважив голова облради.

Причина в тому, що керівництво ради ставить завдання довести до ладу неонатальне відділення обласної дитячої лікарні. "Умови  - просто  жахливі", - небагатослівний висновок Ігоря Палиці після оглядин приміщення, де, до слова, перебувають на лікуванні  мами та діти.

Очільник представницької влади наполягає, аби в неонатальному відділенні  зробити ремонт. Вже виготовлена проектно-кошторисна документація і зараз триває її експертиза. "Попередньо  бачимо, що потрібно до 11 млн грн. В цю суму входить і заміна ліфта на вантажний, і повне переобладнання першого та третього поверху неонатального центру. Кошти ці ми знайдемо. Впевнений, депутати підтримають   ініціативу, але будемо добиватися державних коштів, в тому числі, й завтра під час виїзного засідання Бюджетного Комітету ВР, яке відбудеться на Волині. Думаю, що до листопада ми встигнемо виконати всі заплановані роботи так, щоб людям було повністю зручно. Перерізати стрічки "для картинки" - не наші принципи", - зауважив голова облради.

Крім того, з ініціативи Ігоря Палиці наразі вивчається питання про створення поблизу перинатального центру готелю, в якому мали би змогу  зупинитися родичі пацієнтів.

Ще одне важливе завдання - житло для лікарів."Потрібно знайти можливості для будівництва будинку, де зможуть отримувати квартири молоді лікарі, або ті медики, які працюють давно і потребують більш достойного помешкання", - озвучив плани на перспективу Ігор Палиця.

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ігор Палиця розповів, як «заманити» в країну інвесторів
Наступна новина Розповіли, скільки грошей спрямувала Волинська митниця на ремонт доріг
Останні новини
Схожі новини