Підсумкову атестацію у 2020 році скасували, але ЗНО відбудеться

Підсумкову атестацію у 2020 році скасували, але ЗНО відбудеться

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3669, який звільняє випускників шкіл від проходження державної підсумкової атестації через пандемію коронавірусу, але не звільняє від Зовнішнього незалежного оцінювання тих, хто вступатиме в українські виші.

"За" проголосували 356 депутатів, пише «Українська Правда. Життя».

"Законопроект не скасовує ЗНО. Він робить добровільною здачу ДПА у формі ЗНО", - пояснила очільниця Міністерства освіти і науки Любомира Мандзій під час засідання Кабміну 17 червня.

За словами народного депутата Романа Грищука, закон потрібний для того, щоб на третину скоротити кількість людей, які складатимуть ЗНО.

Закон передадуть як невідкладний на підпис президенту, щоб встигнути запустити процедуру.

Їм повинні виставити бали на основі попередніх оцінок та видати атестат.

Для цього потрібно прийти в школу, написати відповідну заяву, яку має розглянути педагогічна рада. Це потрібно зробити одразу після ухвалення закону до початку ЗНО, тобто до 25 червня. 

Якщо ж учень все-таки вирішить скласти ЗНО, йому просто потрібно прийти у пункт тестування у визначений час. 

Нагадаємо, учора у Раду президент Володимир Зеленський подав законопроєкт, який не скасовує обов’язкового ЗНО, а робить його добровільним. Водночас тестування було і залишається обов'язковим для вступу до закладів вищої освіти.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Верховна Рада не дозволила Вакарчуку піти з парламенту
Наступна новина 11 регіонів не готові до послаблення карантину. Серед них – Волинь
Останні новини
Схожі новини