Планшети і телевізори серйозно шкодять дітям, – учені

Планшети і телевізори серйозно шкодять дітям, – учені
Діти дивляться мультфільми або грають в ігри, які не сприяють розвиткові тих чи інших навичок

Діти, які проводять багато часу перед екраном телевізора або планшетного комп'ютера, гірше вирішують проблеми, погано спілкуються з однолітками і слабше проявляють навички розвитку до 5-річного віку.

Такого висновку дійшли канадські експерти. Вони оцінили здібності до спілкування, вирішення проблем й інші особисті навички розвитку 2 тис. 400 дітей віком двох, трьох і 5 років, повідомляє УНІАН із посиланням на MedikForum.

Було встановлено, що ті діти віком двох років, які проводять більше часу перед екранами, вже до трьох років демонструють ознаки уповільненого розвитку. А ті діти, хто не відривався від екранів телевізорів і планшетних комп'ютерів у три роки, до 5-річного віку помітно відставали у розвитку від своїх однолітків.

У зв'язку з цим дослідники закликають батьків маленьких дітей не спрощувати собі життя і самим особисто брати участь у розвитку дитини шляхом спілкування і різного роду активних ігор, що передбачають не тільки розваги, але й навчання.

При цьому дослідники згодні, що у певних гаджетів є високий потенціал до навчання дитини, але батьки використовують ці пристрої зовсім не з цієї метою. Найчастіше діти дивляться мультфільми або грають у якісь іграшки, які міцно утримують їхню увагу, але не сприяють розвиткові тих чи інших навичок.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі випускники визначаються із майбутньою професією. ВІДЕО
Наступна новина Пожежників до луцької піцерії викликала відвідувачка, щоб не платити за замовлення
Останні новини
Схожі новини