Поділ Волині на виборчі округи: одній громаді змінили «прописку»

Поділ Волині на виборчі округи: одній громаді змінили «прописку»
Фото ілюстративне

Волинська обласна територіальна виборча комісія 7 вересня, через день після ухвалення рішення щодо формування округів на вибори депутатів облради внесла зміни до попередньої постанови. Тож одну із селищних громад Ковельського району «перекинули» в інший округ.

На засіданні Волинської обласної ТВК 7 вересня прийняли постанову №5 «Про внесення змін у склад територіальних виборчих округів на виборах депутатів Волинської обласної ради 25 жовтня 2020 року», повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

Кількість округів зберегли, змінили лише приналежність Люблинецької селищної громади – із округу №7 її перемістили до округу №6.

За словами голови комісії Івана Лазорка («Слуга народу»), таким чином забезпечать точніший розподіл мандатів.

«Попередній варіант мав 8,5, скажімо, мандатів. Це створює можливість на нас скаржитися», – зауважив очільник ТВК.

За його словами, у шостому окрузі тепер буде 9 мандатів, у сьомому – 8.

«Ми таким чином захищаємо права виборців та пропорційне представництво у Волинській обласній раді…  Умовно 4,5 тис. виборців у Люблинецькій громаді мінусуємо від 7 округу та переносимо в 6. Це виходить логічно і не створює жодних проблем, ані для нас, ані для кандидатів, партій – для всіх», – розповів Іван Лазорко.

За словами голови комісії, попередній поділ міг стати підставою для подальших судових розглядів у разі скарг. Іван Лазорко повідомив, що відповідну пропозицію показували ЦВК, ДРВ та «адвокатам, які пройшли не одні вибори».

Зрештою, дійшли висновку, що зробити згідно із новою пропозицією – найкращий варіант.

Читати також: Голоси на місцевих виборах рахуватимуть довше, ніж зазвичай. Пояснили чому

Зауважимо, що за попереднім розподілом в окрузі №6 було 99 071 виборець, в окрузі №7 – 100 428 . Відповідно до нового варіанту, до округу №6 тепер належать 103 741 виборець, до округу №7 – 95 758 виборців.

Нагадаємо, Волинська обласна та Луцька міська виборчі комісії утворили територіальні округи для місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня. Для виборів депутатів до обласної ради утворили вісім округів, до міської ради — шість.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «З 37,2 декого пускаємо». Як вчаться на карантині у луцькому реабілітаційному центрі. ІНСПЕКЦІЯ
Наступна новина У луцькій школі в учня виявили коронавірус. Клас пішов на карантин
Останні новини
Схожі новини