«Подзвоню Баканову» - Зеленський у Луцьку пообіцяв захистити Старий ринок від бульдозерів

«Подзвоню Баканову» - Зеленський у Луцьку пообіцяв захистити Старий ринок від бульдозерів

Під час візиту у Луцьк президент України Володимир Зеленський поспілкувався на Замковій площі з підприємцями Центрального ринку. Він пообіцяв їм, що скаже керівнику Служби безпеки України і поліції захистити їх.

Візит президента на Волинь відбувся у четвер, 9 липня. Він відвідав ремонт дороги міжнародного значення М19, а також будівництво дитячого садка у селі Крупа. Також у програмі президента був візит до Луцького замку, на який не були допущені журналісти. Втім, на Замковій площі Зеленського чекав натовп людей. 

Коли президент вийшов з авта біля стін Луцького замку, його обступили люди. Частина з них були підприємцями ринку, що розташованого поруч з замком.

Зеленському почали розповідати про знесення Старого ринку. Мовляв, на базарі більше тисячі робочих місць, ринок зносять бульдозерами, люди змушені їхати за кордон на заробітки. А дії міської влади, мовляв, «суперечать політиці уряду» - заявив один з підприємців Зеленському.

«Знаю, але є міський голова...» - почав було заперечувати Зеленський, на що люди закричали: «Та вони проти нас!!!»

«Знаю, вони і проти нас, і проти вас... Ну вже почекайте жовтня, оберіть собі нормального міського голову...» - заспокоював людей Зеленський.

«Нас знесуть до жовтня! Грейдерами!!! Ми тут чергуємо кожну ніч! Завтра сесія і вони хочуть поділити ділянку під Центральним ринком… Це рейдерське захоплення!» - кричали люди.

«Ну як на них вплинути? Це ж міська рада!» - і далі виправдовувався президент.

По тому він перепитав адресу ринку, записав собі в телефоні «Глушець, 1» і сказав людям:

«Що я можу зробити? Ми знаємо адресу. Я не можу вплинути на суд. Що я можу зробити швидко, до виборів, коли ви оберете нормальних людей, і вірю з вами разом, що це будуть нормальні люди. Ви сказали – втрачаєте людей, втрачаєте заробітну плату, у вас крадуть цю землю і майно. А це небезпека для вашого міста. тому поки що я можу звернутися до голови Служби безпеки України. Бо це питання про безпеку. Це моя вертикаль. Я можу до нього звернутися я сказати адресу: не пускати там, не надавати... Зараз буде момент, я йому подзвоню, скажу адресу. Добре? Скажемо поліції те ж саме».

«Дуже дякуємо» – загукали у відповідь люди.

Як відомо, Службу безпеки України очолює шкільний товариш Зеленського Іван Баканов. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський оглянув садочок біля Луцька
Наступна новина Зеленський вірить, що другої хвилі пандемії не буде і діти будуть навчатись в школах
Останні новини
Схожі новини