Польська художниця Катерина Кульпа навчить досягати душевної гармонії через малювання. ВІДЕО

Польська художниця Катерина Кульпа навчить досягати душевної гармонії через малювання. ВІДЕО

Творчість як арт-терапія. З таким кредо пише свої картини польська художниця Катерина Кульпа, виставку якої вперше відкрили у Луцьку. Мисткиня завітала сюди із Вроцлава. Але для неї цей візит в Україну − далеко не перший.

Протягом останніх двох років Катерина працювала у дитячому таборі в Закарпатті та у Гошівському монастирі, що на Франківщині. Проводила заняття арт-терапією із дітьми-переселенцями зі Сходу України.

Проводити тренінги з арт-терапії Катерина вирішила не так давно. До цього рішення вона прийшла через складні обставини у житті.

У перервах між заняттями Катерина встигає створювати власні картини. Частину з них і презентували в Галереї мистецтв. Та за словами організаторки, це лише ескізи. Більшість із них художниця перемальовує на чотирьох- та п'ятиметрові полотна. Проте, поки що у Луцьку презентувати їх немає де.

Художниця планує і далі займатись волонтерською діяльністю в Україні. Вже 16 грудня малярка дасть майстер-клас із арт-терапії, де навчить досягати душевної гармонії через малювання. А наступний її візит запланований на літо 2018го року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку депутатські гроші контролюватиме спецкомісія. ВІДЕО
Наступна новина «Луцьктепло» проводитиме повірку лічильників на гарячу воду − платно. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини