Як у Луцьку діток навчають народним ремеслам. ВІДЕО

Як у Луцьку діток навчають народним ремеслам. ВІДЕО

У Луцьку в рамках арт-проекту «Різдвяна майстерня» усіх охочих навчають плести з бісеру та дають змогу спробувати себе у ткацтві.

Цікаві майстер-класи від народних умільців тривають вже з 19 грудня, - йдеться у сюжеті Сфера-ТВ Луцьк.

Майстриня Дар’я Василевська власноруч виготовляє іграшки та аксесуари зі шкіри. А з дітками працювала над справжньою різдвяною зіркою.

Лучанка Валентина Солодова вчить діток бісероплетінню. Жінка розповідає, що після виходу на пенсію у неї, як то кажуть, відкрилось друге дихання і знайшлася мила серцю та душі справа. На майстер-класах пані Валентина не вперше, бо ж з дітками надзвичайно подобається працювати.

На майстер-класах працює і пані Світлана, яка займається ткацтвом. У «Різдвяній майстерні» хоче показати учасникам, що за допомогою звичайних рамочок та мотузок із речей, які вже віджили своє, можна зробити нову яскраву річ.

Михайло Мажара 30 років життя віддав гончарству, тож на майстер-класі ділиться досвідом з дітками. Пан Михайло зауважує, що не пропонує створити певний визначений виріб, дитячі руки самі мають відчути, що вийде в результаті.

 

Усі вироби дітки можуть забрати із собою. До слова, майстер-класи триватимуть до Водохреща і завершаться виставкою дитячих робіт.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ТОП-20 фактів про Волинь, які ви точно не знали
Наступна новина Співак з Луцька Монатик показав зворушливе фото зі своїми синами. ФОТО
Останні новини
Схожі новини