Порошенко підписав важливий для малого і середнього бізнесу закон

Порошенко підписав важливий для малого і середнього бізнесу закон

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з бізнесом підписав Закон "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю", який дозволить вдосконалити створення, діяльність та ліквідацію таких товариств, створювати в них наглядові ради та укладати між учасниками корпоративні договори, що сприятиме збільшенню привабливості цієї форми ведення бізнесу для інвесторів, – пише УНІАН

"Дозвольте мені підписати закон, багато хто з вас цього очікував", - сказав президент.

Як повідомляє УНІАН, у лютому Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект про регулювання створення та діяльності товариств із обмеженою та додатковою відповідальністю Закон передбачає спрощення реєстрації ТОВ; запровадження інституту корпоративних домовленостей; встановлення гнучкого регулювання корпоративного управління в ТОВ; закріплення можливості формувати наглядову раду, впровадження концепції незалежних членів наглядової ради; запровадження процедури виключення учасників товариств лише у судовому порядку; виключення складу учасників зі статуту та запровадження державної реєстрації учасників; можливість конвертації боргового зобов'язання підприємства у долю статутного капіталу.

На сьогодні в Україні нараховується більш як 500 тис. товариств із обмеженою відповідальністю, що становить практично половину всіх юридичних осіб держави.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин показав, на що перетворилися дороги з приходом весни. ВІДЕО. ФОТО
Наступна новина Добудова шкіл на Волині може затягнутися. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини