Порошенко втрачає довіру на Заході, – експерт про ситуацію із Саакашвілі

Порошенко втрачає довіру на Заході, –  експерт про ситуацію із Саакашвілі

Ситуація навколо Міхеїла Саакашвілі не впливає на зовнішні позиції України, а на рейтинг влади. Захід підтримує Україну, але жорстко критикує політичну владу президента.

Таку думку сайту "24" висловив директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк.

Як розповідає політолог, навіть відоме міжнародне видання The Economist опублікувало статтю із заголовком "Україна, не здавайся". Автор статті, зокрема, зазначає, що влада України втрачає довіру на Заході. А рейтинг Росії в Україні росте.

За словами Давидюка, конфлікт між Саакашвілі і Порошенком, а також скандал із НАБУ створили напруження. І те, що Порошенко пішов на такі дії – надзвичайно велика помилка, президент заганяє себе в глухий кут. Хоча, можливо, це була ідея не Порошенка, а його партнерів по коаліції – "Народного фронту".

Порошенко цю гру організував, але носіями вигоди будуть інші. Це однозначно вигідно Росії – зробити залежною владу України після можливого реваншу на наступних виборах проросійських сил. Граючи в свої внутрішні ігри, Порошенко почав втрачати зовнішній вектор,
– наголошує Микола Давидюк.

Водночас, підкреслює політолог, те, що західні партнери тиснуть на Порошенка, – позитивно. Тому що глава держави вирішив півтора року, які залишилися до наступних виборів, зайнятися своєю піар-кампанією замість того, аби займатися країною. На думку Давидюка, якби Порошенко зараз продовжував робити реформи, які розпочав у 2014 році, то був би сенс за нього голосувати. Тиск Заходу може змусити Порошенка розпочати робити реальні кроки щодо реформ. З іншого боку, якщо він цього не почне робити, то будуть дострокові вибори президента.

Нагадаємо, ввечері 8 грудня правоохоронці затримали Міхеїла Саакашвілі. Його доставили до ізолятора тимчасово тримання, де почали збиратись його прихильники. Генпрокуратура просить для Саакашвілі домашній арешт. Сам затриманий оголосив безстрокове голодування.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Настя Каменських відтворила образ Кім Кардашян: фотопорівняння
Наступна новина Саакашвілі можуть ліквідувати спецслужби РФ – прокурор
Останні новини
Схожі новини