«Постмодерна Кайдашева сім’я», – науковець про новий роман Василя Слапчука. ВІДЕО

«Постмодерна Кайдашева сім’я», – науковець про новий роман Василя Слапчука. ВІДЕО
Книга з новим романом Василя Слапчука

Відомий волинянин, лауреат Шевченківської премії Василь Слапчук презентував майбутнім філологам та журналістам свій новий роман «Кохання, ДАО, Марципани».

Про цей йдеться у сюжеті 12 каналу.

Нагадаємо, твір писався не один рік. Початкова редакція першої частини роману була створена ще 20 років тому. 

«Василь Слапчук – то знакова постать для факультету філології та журналістики. Він – вихованець Волинської філологічної школи, випускник нашої аспірантури», – прокоментував декан факультету філології та журналістики СНУ Юрій Громик.

Автор розповідає, що твір дає можливість зазирнути крізь призму стереотипних стосунків. Щоправда, Василь Слапчук зауважує: краще зрозуміють історію ті, хто мав сімейний досвід.

«Це не є реалістичний твір, він трошки абсурдний. Як людина собі своє життя уявляє і як воно реалізується насправді», – каже автор.

Дехто роман вже прочитав, і здивуванню, кажуть, немає меж.

«Потрапляєш в якийсь абсолютно ірраціональний світ. Герой на ім’я Ї. Героїня – на ім’я Ця», – розповіла завкафедри терії літератури та зарубіжної літератури СНУ Марія Моклиця.

І це, каже Марія Моклиця, не єдина дивина у романі. Твір вона називає «Постмодерною Кайдашевою сім’єю». Аби осягнути всю глибину описаних крайнощів та абсурдів, варто навчитися виходити за межі звичних уявлень про людські стосунки.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у Луцьку відзначать Всесвітній день здоров'я
Наступна новина У Горохові в бібліотеці зроблять ЦНАП
Останні новини
Схожі новини