Повернення легендарної маленької піци. У Луцьку на Лесі Українки – нове кафе

Повернення легендарної маленької піци. У Луцьку на Лесі Українки – нове кафе

У Луцьку на вулиці Лесі Українки, 28 (навпроти ЦНАПу) відкрилось кафе «Легенда». Воно запрацювало на місці піцерії без назви, що була тут 30 років.

Відкриття відбулось у вівторок, 1 вересня. Власники нового кафе – Вікторія та Володимир Окладні, які також керують закладом «Пончик Express» на вулиці Лесі Українки.

Піца, як та… легендарна

Окрім звичайної великої піци, в меню є маленька – діаметром 20 сантиметрів з класичними інгредієнтами: сиром, ковбасою та помідорами. Це та страва, до якої звикли відвідувачі старої піцерії. Вона працювала у центрі міста з 1989 року. У 2019 році на її місці відкрився новий заклад тернопільської мережі «Добра піца», однак він проіснував всього кілька місяців.

«Ми навіть не планували її готувати, але люди приходили один за одним і питали: «А буде маленька піца?», «А буде вона з ковбасою?», «А де помідори?». В результаті ми шукали людей, які працювали в попередній піцерії, розпитували про секрети. Сьогодні, якщо не помиляюсь, замовили буквально 2 великі піци та 40 маленьких (станом на обідню пору, - ред.)», - каже власниця Вікторія Окладна.

Читати також: «Піца тут коштувала 37 копійок». Історія першої луцької піцерії «на Радянській»

«Справжні» бограч і журек

Маленька піца у «Легенді» коштує 22 гривні, велика «4 сири» – 96, «4 м’яса» - 89, з грильованими овочами – 79, з куркою – 86. Також в меню перші страви: курячий бульйон коштує 22 гривні, бограч і журек – 39 гривень. Вікторія Окладна запевняє, що останні два супи готують не за адаптованими українськими рецептами, а за оригінальними угорським та польським. Ціна на салати варіюється від 49 до 74 гривень, м’ясні страви - від 79 до 115. Еспресо тут коштує 12 гривень, капучино – 20. Також в асортименті – чай, молочні коктейлі, морозиво, пиво.

В середньому на замовлення тут потрібно чекати 5-7 хвилин, однак цей час в кафе планують скоротити.

Всередині закладу близько 50 місць, на літньому майданчику – 40.

Наразі «Легенда» працює з 08:00 до 22:00 щодня, однак це поки кафе працює в тестовому режимі. В майбутньому графік можуть змінити.

У суботу, 4 вересня, тут планують офіційне відкриття з розвагами для дітей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відомі волиняни діляться фотографіями своїх школярів. ФОТОДОБІРКА
Наступна новина Розповіли, за яких умов госпіталізують пацієнтів з підозрою на коронавірус
Останні новини
Схожі новини