Партія Порошенка почала формувати список на вибори: серед охочих – двоє волинян

Партія Порошенка почала формувати список на вибори: серед охочих – двоє волинян

Партія «Європейська солідарність», яка раніше називалась Блок Петра Порошенка «Солідарність», розпочала праймеріз кандидатів у нардепи.

Як і для чого це відбувається, розповів «Першому» очільник волинського осередку політсили Іван Мирка.

Що таке праймеріз

Праймеріз – це попередні вибори, на яких партія обирає, хто ж балотуватиметься на основних виборах – у депутати, мери чи навіть президенти. Часто це робиться для того, щоб обрати найбільш прохідних кандидатів і відсіяти тих, хто розпорошуватиме голоси.

Як це відбуватиметься у «Європейській солідарності»

Праймеріз для партії проводить громадська організація «Справа громад». Для цього «Європейська солідарність» підписала з нею меморандум.

На сайті «Справи громад» охочі пройти праймеріз повинні зареєструватись. Зробити це можна до 30 травня. Кандидат повинен надіслати свою біографію та програму роботи у Верховній Раді. Після цього активісти організації кілька днів опрацьовуватимуть результати. 4 червня протягом доби можна буде голосувати за кандидатів. Голосувати зможуть зареєстровані користувачі сайту «Справа громад» за будь-кого з кандидатів, незалежно від регіону.

Після цього «Справа громад» сформує рейтинговий список і передасть його «Європейській солідарності».

Хто пройде у партійні списки після праймеріз

Не всі з переліку праймеріз обов’язково потраплять до партійного списку. Швидше за все список буде сформований з кандидатів, які подасть «Справа громад» і безпосередньо «Європейська солідарність». Це вирішать на з’їзді політсили.

Наразі невідомо, чи вплинуть результати праймеріз на те, хто отримає найбільш прохідні місця у списку.

Мета праймеріз

Громадська організація хоче оновити список політичної партії і створити «ліфт» для потрапляння у політичну силу для «нових облич».

«Ми віримо, що вільні, активні, відповідальні громадяни можуть об’єднатися навколо ефективного захисту проєвропейських реформ і майбутнього України. Ми віримо, що ефективна державна влада – це та, що ближча до людей», - йдеться у маніфесті «Сили громад».

Хто з волинян бере участь у праймеріз

Наразі на сайті «Сила громад» оприлюднили біографії і програми двох кандидатів з Волині – Івана Мирки (лідера обласного осередку «Європейської солідарності») та Дениса П’ятигорця (заступника голови Волинської ОДА).

За словами Івана Мирки, зареєструватись планують й інші «однодумці».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У виборчому списку «Самопомочі» один волинянин. Він фермер
Наступна новина «O'Jazz'DOit»: у луцькому джаз-клубі виступить піаніст зі Львова
Останні новини
Схожі новини