Працює на клуб агресора. Волинянина Анатолія Тимощука пропонують позбавити тренерської ліцензії

Працює на клуб агресора. Волинянина Анатолія Тимощука пропонують позбавити тренерської ліцензії
Анатолій Тимощук. Фото Getty Images

Комітет з етики та чесної гри Української асоціації футболу пропонує позбавити тренерської ліцензії футболіста, волинянина Анатолія Тимощука, який не зробив жодної заяви на підтримку України у боротьбі проти російської агресії. При цьому він ще й продовжує працювати на клуб агресора. 

Зокрема, комітет з етики та чесної гри Української асоціації футболу на своїй сторінці у «Facebook» зробив заяву щодо порушень Кодексу етики та чесної гри колишнім гравцем збірної країни Анатолієм Тимощуком.

«З моменту початку військової агресії Росії проти України Тимощук А. О., колишній капітан збірної України, мало того що не зробив жодної публічної заяви із цього приводу, так ще й не зупинив свою співпрацю з клубом агресора.

У той час, коли інший колишній клуб українця, ФК «Баварія» (Мюнхен), публікує заяви та проводить акції на підтримку України, Тимощук А. О. продовжує мовчати та працювати на клуб агресора. Таким свідомим вибором Тимощук А. О. завдає шкоди іміджу українського футболу та порушує п. 1.4. ч. 1 ст. 4 Кодексу етики та чесної гри УАФ», - йдеться у повідомленні.

Відтак, комітет з етики та чесної гри УАФ звертається з проханням визнати Анатолія Тимощука таким, що порушив п. 1.4. ч. 1 ст. 4 Кодексу етики та чесної гри УАФ. Крім того, секретарю комітету доручили звернутися до КДК УАФ із наступними пропозиціями:

  • позбавити Анатолія Тимощука тренерської ліцензії рівня Pro, виданої Центром ліцензування УАФ;
  • доручити адміністрації УАФ звернутися до органів державної влади щодо позбавлення Анатолія Тимощука всіх державних нагород та почесних звань;
  • позбавити його всіх титулів переможця та срібного призера чемпіонату України, Кубку України, Суперкубку України;
  • виключити  Анатолія Тимощука з офіційного реєстру гравців збірних команд УАФ

До слова, Анатолій Тимощук є рекордсменом національної збірної України за кількістю проведених у її складі матчів, чемпіоном України, Німеччини, Росії, переможцем Ліги чемпіонів УЄФА, володарем Суперкубка УЄФА. Протягом 2007- 2009 та 2013 - 2015 років він виступав за російський ФК «Зеніт» (Санкт-Петербург). Починаючи з 2017 року працює в структурі клубу як тренер.

Нагадаємо, волинські науковці розірвали зв’язки із колегами з Росії та Білорусі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина WhitePress підтримує українські медіа: звернення до видавців
Наступна новина Чорнобильську АЕС та Славутич повністю знеструмлено
Останні новини
Схожі новини