Православним білорусам заборонили молитися у храмах нової церкви України

Православним білорусам заборонили молитися у храмах нової церкви  України
Фото: politeka.net

Православні віряни з Білорусі не повинні брати участь у таїнствах новоствореної Православної церкви України.

Про це в інтерв’ю білоруській службі «Радіо Свобода» заявив офіційний представник Білоруської православної церкви Сергій Лепін.

За словами Лепіна, Білоруська православна церква ставиться до новоутвореної Православної церкви України так само, як і Російська православна церква.

«Як до певних зовнішніх подій, які не мають відношення до життя канонічної православної церкви», - уточнив він.

За словами Сергія Лепіна, Білоруська православна церква має канонічні і літургійні відносини «тільки з Українською православною церквою, яка підпорядковується Московському патріарху і залишається поки що в релігійній більшості».

Читати також: Михаїл сказав, що УПЦ більше не канонічна церква

Зазначимо, через кілька днів після того, як 11 жовтня у Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій І, якого вважають лідером світового православ’я, підтвердив позицію щодо визнання незалежності української православної церкви, в Мінську 15 жовтня відбувся синод Російської православної церкви.

У заяві мінського синоду йшлося: «Відтепер і надалі до відмови Константинопольського патріархату від ухвалених ним антиканонічних рішень для всіх священнослужителів Російської православної церкви неможливе співслужіння з кліриками Константинопольської церкви, а для мирян – участь у таїнствах, що здійснюються в її храмах».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як правильно мити голову
Наступна новина У селі на Волині відзначили престольне свято. ФОТО
Останні новини
Схожі новини