Презентували унікальну книгу про принцесу Таїланду, родом з Луцька. ФОТО

Презентували унікальну книгу про принцесу Таїланду, родом з Луцька. ФОТО

У Луцьку презентували українське видання таїландського бестселлеру «Катя і принц Сіаму». Це книга про лучанку Катерину Десницьку, яка стала дружиною принца Таїланду. Також офіційно відкрили виставку світлин «Катерина Таїландська».

Це відбулося 9 листопада у Волинському краєзнавчому музеї.

Захід розпочався із читання листів, які писали один одному Катерина та принц Чакрабонґсе. Їхні ролі виконали начальник управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська та директор фестивалю «Anna de Kyiv Fest» та засновник видавництва «Пінзель» Федір Баландін.

Опісля слово взяли посадовці. Голова Волинської ОДА Олександр Савченко насамперед привітав усіх з Днем культури, зауваживши, що людина або культурна, або не зовсім людина.

«Мені здається, що будь-яка українка могла зачарувати будь-якого принца. Жінки, які народжуються в Україні, завжди знають, що таке досягнення і що таке мета. Інколи чоловіки менше цього знають. Що мене найбільше в листі вразило, що дівчина пішла на такий серйозний крок – поїхати кудись, але цікавиться: а як там в Києві про мене кажуть?» - сказав він.

Почесний Консул Королівства Таїланд в Україні Михайло Радуцький розповів, що в Таїланді не дуже однозначне ставлення до постаті Катерини. Це пов’язане з тим, що вона була «не королівської крові», спочатку увійшла у королівську родину, а потім за власним бажанням її покинула.

«Мені було не дуже приємно, що ця книга є всіма мовами світу, а українською мовою не було. Це перша книга, яка перекладена українською з тайської мови», - зауважив Михайло Радуцький.

За словами Консула, це не перша книга про Катерину Десницьку. «Катя і принц Сіаму» - документальна, а ще є художні. На основі однієї з таких книг зняли фільм. Щоправда, Катерина в ньому є лише прототипом, бо жінка в ній не українка, а англійка, а кіно називається «Анна і король».

Михайло Радуцький також подякував волинянам за те, що допомогли організувати виставку.

Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт сказав, що книга буде приємним відкриттям для всіх.

Директор музею Анатолій Силюк наголосив, що музею дуже важливо приймати в себе виставковий проект. Катерина Теліпська додала, що Луцьк – це місце сили лучанки-принцеси.

Вона сказала, що їй хотілось би, аби поруч з іменами відомих лучанок завжди згадували принцесу Катерину Десницьку.

«Вона була настільки сміливою у своїй любові, відчайдушною у своїй гордості і такою незламною у своїх переконаннях. Принц для неї став просто чоловіком, який вартий або не вартий її любові. Сьогодні Катерина Десницька повернулася додому», - зауважила Катерина Теліпська.

Після завершення офіційної частини присутні розглядали фото та робили знімки на пам'ять.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На ремонт вулиці Винниченка у Луцьку витратили 8 мільйонів. ВІДЕО
Наступна новина Маркетинг-форум у Луцьку: 8 важливих тез про рекламу в інтернеті
Останні новини
Схожі новини