В Казахстані - стрілянина: силовики повідомляють про «десятки ліквідованих»

В Казахстані - стрілянина: силовики повідомляють про «десятки ліквідованих»

Під час спроб штурму адміністративних будівель в найбільшому місті Казахстану, колишній столиці Алмати, «ліквідовані десятки нападників».

Про це з посиланням на офіційного представника поліції повідомляє Радіо Свобода.

За повідомленнями з Алмати, на площі перед акіматом (мерією) відбувається інтенсивна стрілянина між військовими, які прибули для так званої «зачистки» території, та озброєними людьми.

У ніч на четвер комендатура Алмати повідомила, що правоохоронні органи розпочали «антитерористичну спецоперацію» в місті.

У місті Алмати, яке стало епіцентром протестів, 5 січня невідомі люди, озброєні гумовими палицями, ціпками, щитами, штурмували будівлю міського акімату.

Пізніше того ж дня стало відомо про захоплення групою людей аеропорту. У комендатурі заявили про «напад на Казахстан» та «акт агресії, спробу підриву цілісності держави».

Спочатку режим надзвичайного стану був запроваджений в Алмати та Мангістауській області, де 2 січня почалися протести після стрибка цін на скраплений газ. Пізніше влада поширила режим НС на столицю та всі інші регіони країни.

Вранці 5 січня уряд Казахстану пішов у відставку. Згодом стало відомо про запровадження надзвичайного стану по всій країні.

Читати також: «Газовий майдан» у Казахстані: що відомо про протести


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Covid-19 в Україні: за добу понад 2 тисячі людей потрапили у лікарні
Наступна новина Коронавірус на Волині: 73 людини захворіло, троє померло
Останні новини
Схожі новини