Прогноз експерта: протягом року ціна на бензин має знизитися десь на 80 копійок

Прогноз експерта: протягом року ціна на бензин має знизитися десь на 80 копійок

Минулого тижня в Україні ціни на бензин почали падати. Середні ціни на 95-й бензин впали нижче 30 грн.

Чи надовго це, як будуть змінюватися ціни далі? Ці питання хвилюють практично всіх автомобілістів, пише видання «Знай.uа»

Дати відповіді на деякі питання зміг директор спеціальних проектів Науково-технічного центру «Психея» Геннадій Рябцев.

«За нашими прогнозами, ціни на нафту, нафтові котирування, а за ними і нафтопродукти будуть дешевші, ніж зараз, протягом всього року. Є передумови для зниження цін на 5 або навіть на 8-10%. Якщо на кордоні нафтопродукти подешевшають на 8%, це означає, що десь на 80 копійок повинна знизитися ціна на бензин», – говорить Геннадій Рябцев.

«Якщо долар подешевшає ще на гривню, значить, ціна бензину повинна буде знизитися ще на 70-80 копійок. Тобто в цілому до середині весни можливе зниження цін на АЗС десь на 1 – 1,5 грн. І це якщо прораховувати тільки ціну на нафту», – говорить експерт.

Де шукати ще більш дешевий бензин

Втім, настільки істотного зменшення цін на АЗС ми можемо і не побачити. Або навпаки: бензин може подешевшати навіть сильніше, ніж спрогнозував експерт, але, знову-таки, за цінникам АЗС ми це навряд чи помітимо. Причина криється в «особливостях конкуренції» на нашому роздрібному ринку палива, говорить Геннадій Рябцев.

Справа в тому, що компанії воліють змінювати цінники на стелах далеко не відразу після того, як з'явилися економічні передумови для зниження цін, і тільки при мінімумі ризиків.

Тобто – вкрай рідко. Зниження цін вони зазвичай закладають у знижки та бонусні програми. Тобто, як тільки з'являються економічні передумови для зниження цін на АЗС, компанії починають активніше вести програми лояльності. Збільшують знижки, дарують більше бонусів і т. д.

Головне фото: 24 Канал

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Громада на мільйон»: волинянам влаштували вечерю з послом та фермерські перегони з вівцями. ВІДЕО
Наступна новина Володимир Гройсман поділився відео в пам'ять про Героїв Небесної Сотні
Останні новини
Схожі новини